Du kan ansöka till våra utbildningar mellan 15 februari och 31 maj. Du ansöker på respektive utbildningssida via ansökningssystemet YH-antagning.

Om du vill söka till fler utbildningar behöver du göra en ny ansökan till varje utbildning. Var noga med att registrera rätt e-postadress i din ansökan så att du inte missar någon viktig information.

Om du inte har möjlighet att söka online kan du skicka in din ansökan via post. Mejla yh.campus@molndal.se för att få mer information.

Sen anmälan

Om du skickar in din ansökan efter 31 maj behandlas den som en sen anmälan. Alla sena anmälningar hanteras i tur och ordning förutsatt att det finns platser kvar på utbildningen.

Ansökningshandlingar

När du ansöker till en av våra utbildningar ska du skicka med en kopia av dina betygsdokument från din gymnasieutbildning. Betygen ska vara daterade och signerade för att betraktas som giltiga. Vi godkänner inte skärmdumpar från olika utbildningssidor som till exempel antagning.se.

Om du söker en utbildning som kräver arbetslivserfarenhet ska du skicka in ett arbetsintyg så att vi kan bedöma din behörighet. Intyget ska vara underskrivet av chef, HR-personal eller annan person som kan intyga uppgifterna. Samtliga dokument ska vara i pdf-format eller jpg-format. Använd gärna mall arbetsintyg Pdf, 90.8 kB. för att skapa ett giltigt arbetsintyg.

Urvalsprov

För att öka dina chanser att bli antagen till en utbildning kommer du bli kallad till våra urvalsprov. På urvalsprovet får du chansen att visa upp dina kunskaper. Det är inte obligatoriskt att delta men det kan påverka dina möjligheter att bli antagen.

Urvalsprovet består av olika delprov i svenska, engelska, matematik eller logik samt samarbetsförmåga. Du kommer få mer information om urvalsprovet via mejl.

Publicerad: 2022-05-20
Senast uppdaterad: 2022-12-22