Samarbete AstraZeneca

AstraZenecas läkemedel förbättrar eller räddar livet för miljontals patienter världen över. Många av läkemedlen tas fram i Mölndal där en av AstraZenecas tre globala forskningsanläggningar ligger.

Här bedrivs avancerad forskning kring sjukdomar som drabbar hjärtat, andningsvägarna och sjukdomar där kroppens immunförsvar vänder sig mot den egna kroppen. Som elev på Franklins gymnasium kommer du att få tillfälle att träffa, lyssna till och prata med forskare och andra specialister på AstraZeneca. Du kommer också att få göra ett antal spännande projektarbeten med anknytning till AstraZenecas verksamhet. Allt för att du ska få en så spännande, lärorik och inspirerande studietid som möjligt.

AstraZenecas forskning gör livsviktig skillnad

AstraZeneca har drygt 60 000 medarbetare spridda över hela jordklotet och verksamhet i över etthundra länder. För dig som i framtiden vill vara delaktig i att rädda liv världen över, erbjuder AstraZeneca spännande yrkesmöjligheter i en internationell och innovativ miljö.

Vill du lära dig mer om AstraZeneca? Besök gärna deras hemsida.

”För oss på AstraZeneca är det självklart att samarbeta med Mölndals stad och Franklins gymnasium. Vi och hela vår bransch behöver fler unga människor som brinner för att förbättra människors hälsa världen över. Genom att stötta Franklins gymnasium får vi på AstraZeneca förmånen att vara med och inspirera de ungdomar som vi tror och hoppas kan bli framtidens forskare och specialister inom medicin och teknik. ”

Matti Ahlqvist, Platschef AstraZeneca Göteborg

Arrow-right

SAMARBETE

AstraZenecas logotyp

Jag gillar att skolan är uppbyggd kring Naturvetenskap och Teknik. Samarbetet med AstraZeneca och Life Science-profilen är jättespännande! Dessutom är det kul att labba på universitetet.

Ella, NA-19

Samarbetet med AstraZeneca är toppen! Vi elever får verkligen möjlighet att upptäcka vad utbildningen vi går kan leda till i framtiden.

Marcus, NA-19

Tack vare alla föreläsare som kommer från bland annat AstraZeneca upptäcker jag nya saker som intresserar mig hela tiden. SÅ inspirerande!

Aleena, NA -20

Ange bildtext

Dela på:

Senast uppdaterad