Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate

Utbildningar

På Frejagymnasiet satsar vi på att skapa unika utbildningar åt unika ungdomar. Vi vill se dig nå just ditt framtida mål. Därför anpassar vi både din utbildning och din studiemiljö utifrån dina behov.

På Frejagymnasiet finns det möjlighet att läsa programmet för hotell, restaurang och bageri och programmet för hälsa, vård och omsorg. Du som av olika skäl inte kan följa undervisningen på ett nationellt program kan gå det individuella programmet hos oss.

Utbildningar som leder till jobb

På Frejagymnasiet vill vi att våra utbildningar ska leda till arbete. Därför har vi ett tätt samarbete med ett stort nätverk av arbetsgivare. Du som går på ett nationellt program får praktisera på arbetsplatser som handplockas utifrån just dina intressen, behov och önskemål.

Basgrupp – ett verktyg för dig med autism

Har du problematik inom autismspektrat? På Frejagymnasiet finns möjligheter till individuellt anpassad studiemiljö, i en så kallad Basgrupp. Att ingå i Frejagymnasiets Basgrupp innebär att vi tillsammans arbetar för att skapa strukturer i din vardag. Du får de sociala färdigheter du behöver för att hantera din situation i skolan, på arbetet, hemma och på fritiden. Undervisningen ges individuellt eller i mindre grupper.

Din medverkan i Basgruppen anpassas efter vilka förutsättningar du har. Du kan börja din gymnasieutbildning i Basgruppen, för att sedan gå vidare till valt program. Du kan också få stöd genom Basgruppen, samtidigt som du läser valt nationellt program.

Vem kan söka till gymnasiesärskolan?

Gymnasiesärskolan är en frivillig skolform som vänder sig dig som gått grundsärskola eller träningsskola. Gymnasiesärskolan riktar sig också till ungdomar som inte tidigare gått i särskola, men som inte når gymnasieskolans kunskapskrav därför att de har en utvecklingsstörning.

Läs mer om gymnasiesärskolan hos Skolverket

Dela på:

Senast uppdaterad 2019-05-21 11.29

100 %

Alla våra elever har sysselsättning som t.ex. arbete, folkhögskola eller daglig verksamhet när de slutat sin utbildning hos oss.