Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate

Om Frejagymnasiet

Frejagymnasiet är gymnasiesärskolan för dig som trivs på en mindre, tryggare och mer individanpassad skola. Här studerar du i en miljö där du får möjlighet att lära och utvecklas i din egen takt.

På Frejagymnasiet anpassas all undervisning efter dina behov och intressen. Du får dessutom prova att använda dina kunskaper i praktiken - på en arbetsplats som handplockas just för dig.

Frejagymnasiet hittar du centralt i Mölndal, granne med kulturskolan och i närheten av idrottshuset Aktiviteten. På skolområdet finns ett stort växthus där våra elever planterar, driver upp och säljer fantastiska sommarblommor.

Frejagymnasiet har även en egen restaurang, utbildningsrestaurang Freja. Här kan allmänheten köpa vällagad lunch, frukost eller fika – allt tillagat av eleverna på programmet för hotell, restaurang och bageri.

Unika ungdomar har rätt till unika utbildningar

På Frejagymnasiet anpassar vi både utbildningar och studiemiljö utifrån dina behov. Har du problem inom autismspektrat? Genom att delta i vår Basgrupp får du de verktyg just du behöver för att skapa strukturer i din vardag. Du arbetar i den studiemiljö som passar dig bäst - individuellt eller i en mindre grupp. Samtidigt får du de sociala färdigheter du behöver för att hantera din situation i skolan, på arbetet, hemma och på fritiden.

Våra specialkompetenser

På Frejagymnasiet har vi starkt fokus på kontinuerlig utveckling av undervisningsmetoder och arbetssätt. Förutom specialkompetens inom autism-spektrumtillstånd, har vi specialkunskap inom hörselnedsättning, teckenspråk samt alternativ kommunikation.

Frejagymnasiet samverkar med specialpedagogiska skolmyndigheten i utvecklingen av ett särskilt utbildningsprogram. Programmet innebär att vi specialiserar oss för att möta elever med ovanliga diagnoser som innebär omfattande funktionsnedsättningar, inom flera områden.

Vill du veta mer?

Kontakta oss på frejagymnasiet@molndal.se.

Dela på:

Senast uppdaterad 2018-08-24 13.23

100 %

Alla våra elever har sysselsättning som t.ex. arbete, folkhögskola eller daglig verksamhet när de slutat sin utbildning hos oss.