Avatar-sångaren besöker kulturskolan

Johannes Eckerström återvänder till Mölndals kulturskola för att coacha eleverna i growl och band – och ge en Avatar-inspirerad konsert.

Torsdagen den 18 april kommer Johannes Eckerström, sångare i hårdrocksbandet Avatar, till sin gamla kulturskola för att hålla i tre workshops med eleverna.

Den första workshopen riktar sig till elever i mellanstadiet och högstadiet som vill testa att spela i band. Därefter följer en workshop i growl och extremsång för den som vill lära sig mer om röstanvädning. Till sist sätter Johannes ihop ett band med kulturskoleelever på högstadiet och gymnasiet och repar med dem inför en konsert i Fässbergssalen.

Frågor om musikkarriären

Johannes passar även på att besöka Fredagshäng på kulturskolan den 19 april. Där berättar han om livet som sångare i hårdrocksbandet Avatar som nått stora framgångar världen över. Besökarna har även möjlighet att ställa frågor om hur det är att jobba som musiker.

Mölndals-ungdomar mellan 13-19 år är välkomna.

Värdefullt samarbete och konsert

För Johannes Eckerström är besöket på kulturskolan ett värdefullt tillfälle att få ge något tillbaka till verksamheten där han en gång startade sin musikaliska bana. Och för kulturskolans elever är det en efterlängtad möjlighet att få användbara tips och råd och möjlighet att spela tillsammans honom.

Kulmen på besöket blir en konsert i Fässbergssalen lördagen den 20 april. Då river Johannes av en mängd Avatar-låtar tillsammans med elever i rockband, storband, stråkensemble och kör.

Konserten är öppen för alla och det är fri entré.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad