Vinnare av Miljöpriset 2022

Mölndalstrappan och alla som deltar i den dagliga verksamheten är årets miljöhjältar. I alla väder, året om, är de ute och plockar skräp och håller snyggt i vår stad.

Miljönämndens motivering

Årets miljöpris i Mölndals stad tilldelas Mölndalstrappan och alla som deltar i den dagliga verksamheten. I ur och skur, under alla årstider, är miljö- och naturhjältarna i Mölndalstrappan ute och plockar skräp och håller snyggt. Många är de mölndalsbor som på senare år uppmärksammat hur fint det är vid idrottsplatser, naturområden och i centrum när Mölndalstrappan hjälpt till att hålla snyggt. Det stora miljö- och naturintresset omsatt i praktisk handling vill vi i år premiera med Mölndals stads miljöpris.

Mölndalstrappan är en daglig verksamhet i Mölndal som riktar sig till personer som har intellektuell funktionsnedsättning, neuropsykiatrisk funktionsnedsättning (NPF) eller en förvärvad hjärnskada. I Mölndal finns daglig verksamhet med olika inriktningar. Exempel på arbetsuppgifter är trädgårdsarbete, återvinning av kläder, tillverkning och försäljning av hantverk samt köks- och serviceuppgifter.

Mölndals stads miljöpris

Mölndals miljöpris är ett hederspris som årligen delas ut som en uppmuntran till pristagare som aktivt verkat för att förbättra miljön i Mölndal. Samtliga nomineringar bedöms av miljönämnden som fattar beslut om vem som vinner.

Nomineringen pågick från januari till mars 2022 och totalt kom det in nomineringar till 5 olika personer eller verksamheter.

Dela på:

Senast uppdaterad