Äntligen tar vi det första spadtaget för Almåsskolan

I dag tog vi det första spadtaget togs för hus C av Almåsskolan! Almåsskolan ska få ett helt nytt kök med matsal. Lindome bibliotek får nya lokaler och ytterligare verksamheter får plats när vi bygger om nästan halva Almåsskolan. Den nya byggnaden kommer att vara klar till skolstarten 2024.

Efter många år av planering går vi nu från ord till handling med nya satsningar i Lindome centrum med en ny skolmatsal, bibliotek och fritidsgård. Med detta projekt möjliggör vi nya mötesplatser i Lindome, vilket kommer att bidra till ökad trygghet och trivsel i centrumområdet, säger Merjem Maslo (M), vice ordförande i kommunstyrelsen.

Från vänster: Merjem Maslo (M), vice ordförande i kommunstyrelsen, Kalle Lundgren, biträdande stadsdirektör, Christian Wieland, VD på Vestia.

Fler viktiga personer på plats var Linda, Anette och Ljiljana. De kommer att arbeta med verksamheterna som finns i de nya lokalerna. De lyfter alla att samarbete har varit en stark ledstjärna i projektet.

Från vänster: Ljiljana Hadrovic Bukera, Anette Hagberg och Linda Svensson.

- Det här blir ett stort lyft för skolan! Det fina med projektet är att vi haft en tydlig gemensam ingång och att vi arbetar tillsammans, säger Linda Svensson, rektor på Almåsskolan.

- Det är utåt mot Almåsgången som alla verksamheter kommer att nås och det blir ett fint stråk. Biblioteket blir en viktig mötespunkt och eftersom vi har andra öppettider än skolan så kommer det ofta vara aktivitet i lokalerna, säger Anette Hagberg, avdelningschef.

- Det blir en dörr in för ungdomarna, både när det gäller inlärning men också för meningsfull fritid här på fritidsgården, säger enhetschef Ljiljana Hadrovic Bukera.

Den nya byggnaden är klar hösten 2024

I augusti startade rivningen av den byggnad som nu ska ersättas. Nu pågår markarbeten och pålning. I början av 2023 börjar vi att gjuta grunden till den nya byggnaden och därefter bygger vi upp de nya lokalerna. Den nya byggnaden väntas stå klar inför skolstart hösten 2024 och då öppnar också biblioteket och fritidsgården, som får en yta på drygt 680 kvm. Följ gärna utvecklingen på vår projektsida.

 

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad