Cirka 500 ansökte om feriejobb

När ansökan om feriejobb stängde hade ganska exakt 500 Mölndalsungdomar tagit chansen att ansöka. Du som ansökt får besked i maj.

Feriejobbare i köket på Gunnebo Slott och Trädgårdar för några år sedan.

Sedan flera år tillbaks görs ansökan om feriejobb via en smidig e-tjänst som brukar vara öppen under mars månad. Så gick det till även i år och den här gången var det strax över 500 Mölndalsungdomar som ansökte varav cirka 480 via e-tjänsten.

I år var det du som är född 2005 eller 2006 som kunde ansöka.

Besked i maj

Nu ska lottning ske för att avgöra vilka ungdomar som ska erbjudas ett feriejobb, och de tillgängliga feriejobbsplatserna ska fördelas mellan de tursamma ungdomarna. Fördelningen sker i första hand genom matchning mellan arbetsområde och ungdomarnas önskemål. (Observera dock att det inte finns någon garanti för att ett eventuellt erbjudande om feriejobb gäller en arbetsplats inom det arbetsområde du önskat.)

Besked till dig som ansökt om feriejobb skickas ut i maj. Då får du veta om du erbjuds ett feriejobb och, i så fall, på vilken arbetsplats.

Om du inte erbjuds ett feriejobb, hamnar du på reservlistan.

Tre veckors arbete

Feriejobb på sommaren för ungdomar har en lång historia i Mölndal. Många arbetsplatser tar emot feriejobbare år efter år och uppskattar ungdomarnas insatser. Samtidigt får du som feriejobbar värdefull arbetslivserfarenhet. För många ungdomar blir feriejobbet till och med den allra första, viktiga arbetslivserfarenheten.

Sommarjobb – ett alternativ för dig som är 18

Skillnaden mellan feriejobb och sommarjobb är bland annat att du som feriejobbar har en handledare på arbetsplatsen och att du inte ersätter ordinarie personal, vilket är fallet vid sommarjobb eller sommarvikariat.

Du som är född 2005 och hunnit fylla 18 (eller fyller år innan sommarjobbsperioden börjar) kan utöver feriejobb ansöka om sommarjobb inom vård och omsorg i Mölndals stad. Läs mer och ansök på molndal.se/sommarjobb eller under Lediga jobb.

Mer information

molndal.se/feriejobb

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad