Feriejobb i Mölndal

Mölndals stad erbjuder varje år ett antal ungdomar att arbeta under tre veckor på sommarlovet. I år inkom över 750 ansökningar och det finns drygt 300 feriejobbsplatser.

Petter Lygner feriejobbade i köket på Gunnebo slott och trädgårdar sommaren 2019. Hannes Högberg var en av dem som arbetsledde ungdomarna.

Petter feriejobbade i köket på Gunnebo Slott och Trädgårdar sommaren 2019. Hannes Högberg var en av handledarna.

I år var det Mölndalsungdomar födda 2003 och 2004 som kunde ansöka om att feriejobba inom kommunens verksamheter och bolag.

Ansökan har stängt

Ansökan om feriejobb 2021 gjordes via en e-tjänst som var öppen 1-31 mars. Det går inte längre att ansöka om feriejobb sommaren 2021.

Vad händer nu?

Besked till de sökande skickades ut med pappersbrev i början av vecka 17. Det betyder att beskedet bör komma fram senast vecka 18 (3-7 maj).

Har du frågor?

På den här sidan finns övergripande information om feriejobb för ungdomar i Mölndals stad. Hittar du inte svaret på din fråga? Ta då en titt på frågor och svar om feriejobb.

Värdefullt för båda parter

Alla feriejobb innebär anställning i tre veckor under en av tre perioder under sommaren. Arbetet som ska utföras kan handla till exempel om park och trädgård eller lokalvård.

Tanken är att feriejobben ska vara till nytta och glädje för både dig som feriejobbar och för arbetsplatsen – du får värdefull arbetslivserfarenhet och arbetsplatsen får en möjlighet att berikas genom en ung persons idéer och perspektiv.

Arbetsområden

De flesta feriejobb finns inom kommunens olika verksamheter och bolag, exempelvis inom följande områden:

  • Kök, kafé
  • Lokalvård
  • Park och trädgård
  • Second hand-butik
  • Vaktmästeri och fastighetsskötsel
  • Vård och omsorg

Perioder

  • Period 1: Vecka 25-27 (21 juni-9 juli)
  • Period 2: Vecka 28-30 (12-30 juli)
  • Period 3: Vecka 31-33 (2-20 augusti)

Viktigt om feriejobb 2021 och pandemin

Utgångspunkten är att årets feriejobb ska genomföras. Men feriejobben kan komma att påverkas av rådande pandemi. Vi följer utvecklingen och smittläget noga. Detta innebär att både du som ansökt om feriejobb och de arbetsplatser som ska ta emot ungdomar för feriejobb måste vara beredda på förändringar med kort varsel. Om du erbjuds och tackar ja till en feriejobbsplats, kommer du att få mer detaljerad och uppdaterad information längs vägen.

Nyheter på molndal.se

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad