Åbybadet öppnar den 16 juni!

Efter mer än tre års väntan och längtan är det dags! Åbybadet öppnar igen!

”Det känns otroligt kul och spännande att äntligen få inviga och öppna portarna till vår nya moderna badanläggning. Det är en väldigt stor och långsiktig satsning som Mölndals stad gör med det nya Åbybadet.” säger Mats Nygaard, chef på avdelningen Förening och idrott på Kultur- och fritidsförvaltningen.

”Jag hoppas att Mölndalsborna ska uppskatta Åbybadets nya lek- och åkattraktioner, fina motionssimsmöjligheter och ytor att ta det lugnt och umgås på. Den nya badanläggningen kommer också erbjuda goda förutsättningar för utökad kurs-, tränings- och tävlingsverksamhet.” säger Johan Bjerklund, enhetschef på Åbybadet.

”Det finns många sätt att utforma en badanläggning på. Vi har prioriterat att ha många bassänger och mycket vattenyta för att genom aktiv föreningsverksamhet öka vattenvanan och simkunnigheten hos Mölndalsborna.” förklarar Johan Bjerklund.

”Dessutom vill vi att det ska finnas något för alla, såväl yngre som äldre samt allmänhet, skolor och föreningsliv.” fortsätter Mats Nygaard.

Musik, underhållning och gratis bad

16 juni är alltså dagen som så många har väntat på. Invigningsceremonin börjar kl 13 utanför entrén till Åbybadet. Eftermiddagen kommer att gå i musikens och underhållningens tecken. Mölndalsrevyn dyker upp och bjuder på en överraskning. Mölndal Marching Band och Kulturskolan spelar utanför och inne i badet. En minglande cirkusartist kommer att underhålla med trolleri och balanskonster.

Och så blir det gratisbad! Men för att bada på invigningsdagen kommer du behöva förhandsboka din plats. Information om hur det går till kommer närmare inpå invigningen. Följ Åbybadet på Facebook för information om när anmälan öppnar facebook.com/abybadet

Du som inte vill bada men ändå kika in i badet är välkommen att gå en guidad tur. De guidade turerna behöver inte förbokas. Det är bara att dyka upp på invigningen.

All information om invigningsdagen hittar du på Lilla Åbybadets webbplats molndal.se/abybadet.

Nu är det nära

”Vi har hela tiden signalerat att det ska bli invigning till sommaren, och nu är vi där. Badet kommer att invigas bara några dagar efter skolavslutningen när mängder av barn precis har gått på sommarlov. Det känns jätteroligt. För oss på Kultur och fritid känns det förstås också extra bra att vi får ytterligare en modern anläggning och mötesplats som kan skapa sociala sammanhang, meningsfull fritid och bidra till bättre hälsa. Varmt välkomna till Åbybadet säger vi till alla Mölndalsbor och övriga besökande.” avslutar Mats Nygaard.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad