Fredrik feriejobbar på Bokskogens dagverksamhet

Sommaren 2023 feriejobbar cirka 300 Mölndalsungdomar på olika arbetsplatser, under tre veckors tid. Vi har fått träffa Fredrik Hedlund som berättar hur det är att jobba på en dagverksamhet för äldre.

En ungdom och en vuxen står utanför ingången till en daglig verksamhet.

Fredrik Hedlund med sin handledare Marie Clase.

Fredrik är 17 år och det är hans andra sommar med feriejobb. Året innan jobbade han med att sköta om parker och plocka skräp runt om i Mölndal. I år är han på Bokskogens dagliga verksamhet.

Jag sökte feriejobb i år igen för att det är kul att få jobba, samla erfarenhet och för att tjäna en slant. Jag tror det är ett plus inför arbetslivet att ha provat på några olika jobb. 

Intressanta samtal 

Till Bokskogens dagverksamhet kommer äldre personer med demens eller minnesproblematik. Verksamhetens syfte är att skapa gemenskap och meningsfulla dagar. Fredrik berättar hur en vanlig dag kan se ut:

Under dagarna blir det mycket intressanta samtal, om allt möjligt. Särskilt under frukosten, fikan och lunchen. Då hämtar jag matvagnen, och så samlas alla runt bordet för att äta tillsammans och prata. Efter frukosten brukar jag läsa högt ur dagens tidning. 

En inblick i äldreomsorgen 

Feriejobbet på Bokskogen är Fredriks första jobb inom vården. Han har inte bestämt sig för vad han vill jobba med efter studenten, och berättar att det känns skönt att ha fått lite erfarenhet genom feriejobben.

Han tycker att feriejobb är ett bra tillfälle att prova på att jobba och se olika verksamheter, och uppmanar alla som kan att söka.

Här på Bokskogen har jag fått en större förståelse för äldreomsorgen och daglig verksamhet. Jag har fått en inblick i personernas vardag, vad de gör och vad de pratar om.

Mer information

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad