Nu är nya Forsebron invigd

Torsdag 31 augusti 2023 invigdes nya Forsebron med en familjefest. Det innebär att Forsebron nu är öppen för trafik igen.

Regnet drog in över Mölndal inför familjefesten på Forsebron. Men trots det ihållande duggandet gick Mölndalsborna man ur huse för att fira den nya bron.

Den nya bron invigdes genom att bron förvandlades till en mötesplats, precis som den var en gång i tiden. Hundratals Mölndalsbor samlades för musikquiz, trolleri, musikunderhållning, mat med mera. Ett ankrace genomfördes där de 500 tävlingslotterna gick åt riktigt fort.

Gatorna är öppna

Från fredag 1 september är Forsebron öppen för trafik. Samtidigt är arbetet på Rygatan färdigt så att trafiken genom Kvarnbyn mot Kikås nu är igång som vanligt igen. Det innebär även att bussen går som tidigare. Sök din resa hos Västtrafik.

Fortsatta arbeten

Arbetet med forsen och å-fåran kommer att fortsätta. Läs mer om det arbetet med forsen. På grund av det är Kvarnbygatan fortsatt flyttad närmare gamla torget då ytan närmast forsen är arbetsområde.

Arbetet med detaljplanen för Forsåker löper på. När den väl vunnit laga kraft kan mer byggnationer för den nya stadsdelen börja. Trafikmässigt kommer då bland annat Kvarnbygatan byggas om. Inför att det sker kommer mer information.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad