Idrottsförening fick ta emot årets jämställdhetspris

Igår sammanträdde kommunfullmäktige för sista gången i år. Under mötet delades Jämställdhetspriset 2023 ut.

Varje år delar vi ut Jämställdhetspriset till en person, grupp eller verksamhet som i sitt arbete bidrar till jämställdhet. Utöver priset delas också ett hedersomnämnande ut till anställd eller anställda, eller till en verksamhet eller ett projekt inom stadens organisation.

Capoeiraföreningen REAGL får Jämställdhetspriset 2023

Capoeiraföreningen REAGL har fått Jämställdhetspriset 2023. Priset innebär 10 000 kronor som kan användas i verksamheten. Capoeira kan beskrivas som en blandning av dans och kampsport.

Vi arbetar med jämställdhet i vardagen, genom att till exempel ha både kvinnor och män som undervisar, säger Julia Dahlquist, Capoeiraföreningen REAGL. Vi har i över tio års tid också genomfört specifika initiativ för jämställdhet genom vårt årliga tjejevent som bidrar till att stärka tjejers position inom sporten i stort. Capoeira är en fantastisk sport med en enorm potential och vi lägger vår själ i det vi gör, därför värmer ett erkännande som detta lite extra.

Capoeiraföreningen REAGL.

Projektet Hon kan! får internt hedersomnämnande

Det interna hedersomnämnadet går till Mölndals stads projekt Hon kan! Projektet arbetar med nyanlända, eller tidigare nyanlända kvinnor, för att dessa ska nå egenmakt och egen försörjning i form av arbete eller studier.

Ett nyskapande arbetssätt har vuxit fram inom ramen för projektet, där språkundervisning och praktik kombineras på ett sätt som gynnar deltagarnas lärande.

Vi i Hon Kan! är mycket glada och rörda över att vårt arbetssätt uppmärksammats i detta hedersomnämnande, säger Sabine Lundborg från projektet.

Fem personer står i en trappa.

Bildtext: Bildtext: Från vänster: Anette Tidblom, Iuliana Chahab, Fatemeh Zerrin Cheshmeh Morady, Katarina Gustavsson, och Sabine Lundborg.

Alla punkter från sammanträdet

Ta del av samtliga ärenden i kallelsen till sammanträdet.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad