Nu kan du nominera till miljöpriset

Känner du till en person, ett företag, en organisation, grupp eller förening som gjort en betydande insats för naturen och miljön i Mölndals stad? Då kan du föreslå att de ska få årets miljöpris. Nominera senast 31 mars.

Mölndals stads miljöpris är ett hederspris som delas ut varje år. Priset ska göra invånarna mer medvetna om miljöfrågorna, samt uppmuntra och uppmärksamma goda förebilder som har utfört en betydande insats för naturen och miljön. Vem eller vilka vill du nominera?

Kanske vill du nominera

  • en granne som ordnat ett återbruksrum i ditt bostadsområde
  • ett företag som utvecklat en mer miljövänlig produktion, teknik eller förbättrat hushållningen med naturresurser, material, råvaror och energi
  • en förening, grupp eller organisation som gjort en miljöinsats
  • ett barn som byggt och satt upp ett bihotell i parken, eller
  • en skolklass som engagerat sig i klimatfrågan?

Vem eller vilka kan få priset

Du kan nominera enskilda personer, företag, grupper, organisationer eller föreningar som har utfört en betydande insats för naturen och miljön i Mölndals stad.

Priset kan tilldelas personer som är bosatta i kommunen eller har annan särskild anknytning till kommunen. Företag, grupper, föreningar eller organisationer ska vara verksamma i kommunen.

Miljöpriset och tidigare pristagare

På den här sidan kan du läsa mer om miljöpriset och även bli inspirerad av olika pristagare genom åren.

Miljönämnden utser pristagarna

När miljönämnden har beslutat om vem eller vilka som blir årets miljöprismottagare, kontaktar vi vinnaren/vinnarna och bestämmer lämplig dag för en prisutdelning.

Nominering

Nomineringar tas enbart emot via formuläret här nedanför.

Skriv en kort motivering och ge exempel på hur den/de nominerade aktivt har verkat för att förbättra naturen och miljön i Mölndals stad och varför den/de bör få miljöpriset. Skicka in din nominering senast den 31 mars 2024.



Kontaktuppgifter till den nominerade






1000
Jag som nominerar har följande kontaktuppgifter




Kontakt

Bygg- och miljöförvaltningen
Göteborgsvägen 11-17
431 82 Mölndal
031-315 10 00 kontaktcenter
kontakt@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad