Dansens dag och dansande tält

Idag är det Dansens dag och det firar vi med att slå ett slag för en galen, rolig, spännande, och gratis, dansföreställning i Almåshallen i Lindome den 7 maj kl 18.

Tält som dansar, tält som rör sig, tält som svävar och kramas, tält som busar, tält som är ledsna och glada - i takt med discomusik! Ja du läste rätt. Bered dig på något du inte har sett tidigare.

Vad är egentligen en dansande kropp? Och hur kan vi uppfatta olika objekt som rör sig i mänskliga mönster och fantasifulla former? Genom komik och populärkultur leker dansföreställningen med hur publiken uppfattar saker och ting. Och det är tillåtet att skratta, kommentera och röra sig.

Breath in the Wild valdes ut till Scenkonstbiennalen för barn och unga 2024 men vänder sig till både unga och vuxna. Föreställningen kan beskrivas som ”en absurd rörelseresa i förvandlingens tecken med humor och popkulturella referenser.” Eller kort och gott: Galet roligt!
Breath in the wild i Mölndals stads evenemangskalender

29 april är alltså Dansens dag men framöver kommer många av årets dagar gå i dansens tecken i Mölndal. Förra veckan fattades nämligen beslut om att etablera ett regionalt danscenter i Mölndal. Danscentret kommer göra Mölndal till ett nav för dans och kommer sätta Mölndal på kartan när det kommer till dans.
Regionalt danscenter i Mölndal

Dansens dag på Mölndals stads Facebook

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad