Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate
Mölndals stads startsida

Dans

Under 2018 gör Mölndals stad en satsning för att sprida danskonsten i kommunen. I år har Mölndal nämligen en egen kommunkoreograf. Det är danskompaniet Embla dans & teater som har fått uppdraget att på olika sätt arbeta med dans, rörelse och koreografi runt om i kommunen.

En av Emblas dansare vid en orange stege. Foto: Embla dans & teater

Mölndals stad är pilotkommun i Västra Götaland inom projektet KOKO – Kommunkoreograf. Under ett år ska danskompaniet Embla dans & teater låta dansen genomsyra hela kommunen och synliggöra danskonsten på olika sätt

Upplev dans på plats

Embla kommer att dyka upp på både väntade och oväntade platser runt om i kommunen och du kommer att få möjlighet att uppleva dans och rörelse både som publik och som deltagare.

Förannonserade uppträdanden kommer du att hitta i evenemangskalendern här på molndal.se, under kategorin #dans. Embla kommer också att finnas på plats under några av Mölndals större evenemang, som familjefesten PelleKan, nationaldagsfirande i stadsparken och Kulturnatt i Kvarnbyn.

Du kan också hålla utkik runt om i kommunen efter den orangea stegen som signalerar att Embla är på plats!

Rörelsebiblioteket

Under året kommer Embla bland annat att samla på sig rörelser i ett rörelsebibliotek. Vilken rörelse skulle du dela med dig av? Låna ut rörelser när du träffar Embla på plats, eller genom att tagga dina bilder i sociala medier med #rörelsebiblioteketmölndal.

Om Embla dans & teater

Embla är ett danskompani som skapar, spelar och turnerar med dansföreställningar för alla åldrar, i Sverige och världen. Främst riktas Emblas verksamhet till barn och unga, men de arbetar också mycket dansfrämjande. Embla har varit aktiva i över 25 år och har stor erfarenhet av att möta publik, barngrupper och att skapa platsspecifika föreställningar.

Läs mer om Embla på embladans.se

Mer om projektet

KOKO/kommunkoreograf är ett utvecklingsprojekt för att stärka och utveckla strukturer för dansresidens i kommuner. Projektet är initierat av DIS, Dans i Stockholms stad och län, och genomförs med finansiellt stöd av Statens kulturråd.

I Västra Götalandsregionen är Mölndal pilotkommun och projektet delfinansieras av Mölndals stad och Kultur i Väst. I Mölndal går projektet under namnet PÅ plats.

Relaterad information

Kontakt

Embla dans & teater
0705-61 62 64
info@embladans.se
www.embladans.se

Åsa Tollbom
Utvecklingsledare kultur
Kultur- och fritidsförvaltningen
031-315 16 28
asa.tollbom@molndal.se

Hjälpte den här informationen dig?

|

Dela på:

Senast uppdaterad 2018-11-15 15.17