Regionalt danscenter i Mölndal

Ett regionalt danscenter ska etableras i den nya stadsdelen Forsåker och ska stå klart 2027.

Visionsbild från Forsåkerområdet

Visionsbild över hur det kan komma att se ut i stadsdelen Forsåker där det nya danscentret ska ligga.


Danscentret är ett samarbete mellan Mölndals stad och Västra Götalandsregionen och kommer att erbjuda frilansande danskonstnärer en kreativ arbetsplats med lokaler specifikt anpassade för dans där man kan träna och repetera, ta fram föreställningar, arbeta med administration och marknadsföring och möta publik. Det kommer att innehålla allt från studios och blackbox till co-working spaces och öppna mötesytor.

Danscentret kommer att ligga i den nya stadsdelen Forsåker i en historisk byggnad från tiden när det låg ett pappersbruk på platsen.

Ett lyft för Mölndal och för dansen

Ett centrum för dans i Mölndal kommer ge många positiva effekter, både för staden som helhet och för mölndalsborna. Det kommer att berika Mölndals kulturliv samtidigt som det sätter Mölndal på kartan när det gäller dans.

Det kommer också att skapa förutsättningar för fler kulturupplevelser, inte minst för barn och unga i form av dansundervisning och dansaktiviteter riktade till skola och förskola.

Tillsammans med nätverk och samarbeten med utbildningar, institutioner och andra dansplattformar kommer det nya danscentret stärka och ge kraft till dansens utveckling, skapa nya arbetstillfällen samt öppna upp för både internationella och nationella samarbeten.

Läs även om satsningen hos Västra Götalandsregionen.

Kontakt

Eyrun Thorhallsdottir
Projektledare dans
Kultur- och fritidsförvaltningen
031-317 21 59
0769-48 09 77
eyrun.thorhallsdottir@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad