Läs av vattenmätaren i Kållered och Eklanda

En gång om året ska du som äger en fastighet läsa av din vattenmätare. Under april och maj är det du som bor i Eklanda eller Kållered att göra det. Rapportera i e-tjänst och bidra med sparade pengar och miljö.

Läs av digitalt senast 28 april så skickar vi inget avläsningskort hem till dig. Har du fått ett avläsningskort? Rapportera helst i vår e-tjänst!

Rapportera din vattenmätarställning

Det smidigaste för att rapportera din vattenmätarställning är digitalt via vår e-tjänst där du loggar in med e-legitimation. Det kan du göra även om du fått hem avläsningskortet.

Tack för att du rapporterar digitalt och sparar papper, porto och transporter.

Läs mer om vattenmätare.

Om du har en ny digital mätare så fjärravläser vi den och du behöver inte läsa av den manuellt.

Vattenavläsning för verksamheter

Du som har en verksamhet använder ett formulär för att rapportera din vattenmätarställning.

Därför ska du läsa av din vattenmätare

En gång om året ska du som fastighetsägare med VA-abonnemang rapportera din vattenmätarställning. Det för att du ska få korrekta fakturor för din vattenförbrukning, så du inte betalar för mycket eller för lite.

Din avläsning ligger till grund för beräknad förbrukning framåt som vi fakturerar varje kvartal. Efter avläsningen kan din nästa VA-faktura bli större eller mindre beroende på hur din förbrukning sett ut.

Vill du ha extra koll på din förbrukning, läs även av din mätare dagen innan en ny vattentaxa börjar gälla. När du flyttar från din villa ska du läsa av mätaren så att du får en slutfaktura.

Rapportera digitalt i förväg

  • Under november är det dags för dig som bor i Lindome att rapportera din mätarställning.
  • Du som bor i Mölndal ska rapportera i januari och
  • du som bor i Kållered eller Eklanda ska göra det i april.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad