MÖLNDALS STAD

Kartor och geografisk information

Mölndalskartan är en interaktiv och sökbar kommunkarta som innehåller mycket av kommunens egen geografiska information.

GIS är en förkortning för geografiskt informationssystem. I ett GIS lagras, bearbetas, analyseras och presenteras geografiskt kopplade data. Med geografisk information menas uppgifter som hör till en plats på jordytan.

Mölndals stad använder sig av ett redskap som heter GIS vilket är en förkortning för geografiskt informationssystem.

I ett GIS lagras, bearbetas, analyseras och presenteras geografiskt kopplade data till Mölndal. Det kan vara information om vattenledningar, vägar, markbeläggning , ägande, bygglov, taxeringsvärden, adresser, hållplatser, brottsstatistik, hemtjänstens kunder, arbetsplatser, daghem, miljöfarliga utsläpp med mera.

Länk till Mölndalskartan.

Stadsbyggnadsförvaltningen