Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Mölndals stads startsida

God man, förvaltare och förmyndare

Överförmyndaren svarar för tillsyn och kontroll av föräldrars, förordnade förmyndares, gode män och förvaltares verksamhet.

Om du behöver kontakta överförmyndarna i Härryda, Kungsbacka, Mölndal, Partille eller Öckerö ska du vända dig till det gemensamma kontoret i Mölndal.

Om organisationen Överförmyndare i samverkan

Aktuell information

Informationsbrev med anledning av coronaviruset

Idag har ett mail skickats ut till ställföreträdare, med information med anledning av coronaviruset. Om du inte fått mailet får du gärna meddela din mailadress till oss. Brevet kan även läsas härPDF.

Inga drop-in-besök med anledning av coronaviruset

Med anledning av coronaviruset och sjukdomen covid-19 har vi från och med den 17 mars 2020 inte öppet för drop-in-besök tillsvidare. Istället nås våra handläggare per telefon enligt ordinarie telefontid eller via mail. Akuta möten får bokas via telefon efter samråd med handläggare.

Årsbesked från Pensionsmyndigheten och Försäkringskassan

Pensionsmyndigheten och Försäkringskassan har slutat att skicka ut årsbesked med kontrolluppgifter. Vi har fått många frågor från er ställföreträdare gällande detta och har därför kommit fram till att det går bra att istället skicka in utbetalningsbesked per månad. Om vi ser behov av att ta in årsbeskedet i samband med granskningen begär vi in det i ett senare skede genom en komplettering.

Anmodan om årsräkning

Senast den sista februari ska alla årsräkningar vara inkomna till Överförmyndare i samverkan. Mer information om vilken instruktion du ska läsa och vilka blanketter du ska använda hittar du här.PDF

Utbildning för blivande gode män och förvaltare

Just nu finns ingen planerad utbildning för blivande gode män. Om du själv hittar en utbildning för godmanskap som du vill gå kan du sedan komplettera kursintyget med ett godkänt kunskapstest (testet skickas ut från oss) för att kunna bli erbjuden uppdrag som god man i våra kommuner. Detta gäller dock inte godmanskap för ensamkommande barn.


Kontakt

Överförmyndare i samverkan
Postadress: 431 82 Mölndal
Besöksadress: Stadshuset,
ingång Knarrhögsgatan 5
031-315 18 80
ofs@molndal.se

Telefontider
måndag 10.00-12.00
tisdag 10.00-12.00
onsdag 10.00-12.00
fredag 10.00-12.00

Om du inte har möjlighet att kontakta oss per telefon under telefontiden kan du maila till oss så hör vi av oss.

Besökstider
Med anledning av coronaviruset har vi inte öppet för besök tillsvidare. Våra handläggare nås per telefon enligt ordinarie telefontid eller via e-post.

Hjälpte den här informationen dig?

|

Dela på:

Senast uppdaterad 2020-03-25 16.06