God man, förvaltare och förmyndare

Överförmyndaren ansvarar för tillsyn och kontroll av föräldrars, förordnade förmyndares, gode män och förvaltares verksamhet. Om du behöver kontakta överförmyndaren i Härryda, Kungsbacka, Mölndal, Partille eller Öckerö ska du vända dig till det gemensamma kontoret i Mölndal.

Aktuellt

Ingen telefontid tisdag 16/4 och tisdag 23/4

Under vecka 16-17 har vi extra fokus på granskning av årsräkningar och har då inte möjlighet att ha telefontid i samma utsträckning som vanligt. Under dessa veckor är det därför ingen telefontid på tisdagarna. Det kan även bli lite längre handläggningstid än vanligt och vi ber er ha överseende med detta samt att själva ha god framförhållning. Tack!

Nyhetsbrev mars

Nu finns ett nytt nyhetsbrev från Överförmyndare i samverkan. Brevet kan du läsa här. Pdf, 123 kB.

Utbildning i digital redovisning

Vi hoppas att fler vill börja lämna in årsärkningar digitalt!
Den 15 maj kl. 16.00 erbjuds därför ännu en digital utbildning för alla som vill lämna in årsräkning/sluträkning digitalt. Välkommen, oavsett om du gått utbildningen tidigare eller inte. Du bokar in dig via denna länk. Länk till teams-mötet skickas ut dagen innan utbildningen, dvs 14 maj.

Nu kan du lämna in förteckning digitalt

Nu går det att lämna in förteckningen digitalt direkt i samma system som ni lämnar in årsräkningar och sluträkningar digitalt. En instruktion kring hur du lämnar in finns här. Och systemet finner du via denna länk.

Lycka till!

Nya e-tjänster

Nu kan du lämna in ansökan om arvskifte, ansökan om försäljning av fastighet och ansökan om köp av fastighet helt digitalt i våra nya e-tjänster. Tjänsterna hittar du under fliken blanketter, e-tjänster i vänster spalt.

Vill du bli god man?

Överförmyndare i samverkan erbjuder nu en egen utbildning för dig som vill bli god man eller förvaltare! Kursen har nu blivit fullbokad. Ny kurs planeras hållas i början av hösten 2024. Håll koll på vår hemsida för mer info!

Problem att spara dokument

Vi har kontaktats av ställföreträdare som haft problem med att spara ner överförmyndarens ifyllningsbara redogörelse. Den har låst sig och det har krävts ett lösenord. Problemet uppstår för vissa personer som använder Apple-produkter. Vår rekommendation är att använda PC om möjligt. Om detta inte går är vår rekommendation att man laddar hem en pdf-läsare. Blanketterna kan inte hanteras av de enklare pdf-läsare som ibland finns i webbläsare. Vår rekommendation är att du installerar någon gratis pdf-läsare på din dator, t.ex. Adobe Acrobat Reader DC och sedan spara ner blanketterna till datorn och öppna dem därifrån med pdf-läsaren. Använd inte "Förhandsvisningsfunktionen" som finns på t.ex. en Mac för då blir dokumentet låst. Skulle ni få ytterligare problem kan överförmyndaren maila ut en ej ifyllningsbar version som kan fyllas i för hand och skannas in till det digitala redovisningssystemet eller skickas in per post. Lycka till!

Årsräkning

Efter årsskiftet är det dags att lämna in årsräkning för år 2023. Inlämning sker helst digitalt via denna länk: Lämna in årsräkning. Önskar du lämna in på papper finns blanketter på vår hemsida under fliken "Blanketter, e-tjänster". Instruktioner, oavsett om du vill lämna in digitalt eller på papper, finns under "Informationsmaterial".

En begäran om årsräkning har skickats ut per e-post och ligger även här Pdf, 164.2 kB.. I den begäran finns viktig och nyttig information.

Problem att skriva ut blanketter från hemsidan

Några har hört av sig om att de har problem att skriva ut blanketterna för årsräkning. Blanketterna kan inte hanteras av de enklare pdf-läsare som ibland finns i webbläsare. Vår rekommendation är att du installerar någon gratis pdf-läsare på din dator, t.ex. Adobe Acrobat Reader DC eller Foxit Reader, och sedan spara ner blanketterna till datorn och öppna dem därifrån med pdf-läsaren.

Ett annat tips är att inte skriva med decimaler i summorna, då punkt och kommatecken hos vissa orsakat att autosummeringen inte fungerar.

Kontaktcenter

I september 2021 öppnade Kontaktcenter i Mölndal som ska underlätta för medborgare att komma i kontakt med stadens verksamheter.

Vill ni lämna in handlingar går ni till Kontaktcenter. Vill ni kontakta oss på telefon eller boka ett möte med en handläggare ber vi er att kontakta oss direkt istället. Ni når oss genom vårt gruppnummer
031-315 18 80, på vår telefontid, eller via e-post på ofs@molndal.se.

Kontaktcenter svarar inte på frågor gällande överförmyndar­verksamheten.


Kontakt

Överförmyndare i samverkan
Postadress: 431 82 Mölndal
Besöksadress: Stadshuset,
Göteborgsvägen 11-17
031-315 18 80
ofs@molndal.se

Telefontider
måndag - onsdag 10.00-12.00
fredag 10.00-12.00

Välkommen att kontakta oss
Alla besök till handläggare måste tidsbokas via telefon eller e-post. Du kan lämna in handlingar hos Kontaktcenter i stadshuset i Mölndal.

Dela på:

Senast uppdaterad