God man, förvaltare och förmyndare

Överförmyndaren ansvarar för tillsyn och kontroll av föräldrars, förordnade förmyndares, gode män och förvaltares verksamhet. Om du behöver kontakta överförmyndaren i Härryda, Kungsbacka, Mölndal, Partille eller Öckerö ska du vända dig till det gemensamma kontoret i Mölndal.

Aktuellt

Utbildning för dig som vil bli god man

Nu startar snart en ny utbildningsomgång via Studieförbundet i Mölndal för sig som vill bli god man. Utbildningen sker online och är 7 tillfällen. Anmälan görs via denna länk.

Upplever du problem med att komma in i e-tjänsten för digitala årsräkningar?

Vi har hört att några ställföreträdare haft problem med att komma in i e-tjänsten för digitala årsräkningar. Detta beror troligtvis på en säkerhetsinställning i era egna datorer. Försök se om ni har någon inställning som gör att ni inte kommer in på vissa sidor. De allra flesta har inte haft problem att komma in på e-tjänsten. Lycka till!

Redovisningsträffar

Precis som tidigare år erbjuder vi redovisningsträffar för dig som vill ställa frågor kring hur man redovisar och vad som ska skickas in. Du bokar in dig på en halvtimmas enskilt digitalt möte med en handläggare och har då möjlighet att ställa dina frågor. Du väljer själv om mötet ska ske per telefon eller videosamtal (genom stadens system för säkra samtal – en länk skickas då ut någon dag innan mötet)

Läs instruktionerna och påbörja gärna din redovisning innan mötet, för att vi på bästa sätt ska kunna använda tiden. I samtalet erbjuds stöd kring principer för redovisning, vilka handlingar som ska in etcetera, men för frågor kring digitala redovisningssystemet hänvisas till instruktionsmaterialet som ligger på hemsidan.

Du bokar in dig via denna e-tjänst.

Begäran om årsräkning 2022

Nu är det dags att lämna in årsräkning för 2022. I detta brev Pdf, 174.5 kB. (som även skickats ut via e-post) finns nyttig information inför inlämning. Lycka till!

Digital inlämning av årsräkningar/sluträkningar

Du kan från och med 2023 lämna in årsräkningar digitalt. Detta gör du med denna e-tjänst.

Nyhetsbrev november 2022

Nu finns ett nytt nyhetsbrev. det skickas ut per mail under november, men kan även läsas här. Pdf, 248.3 kB.

Expeditionen

Expeditionen är öppen vardagar 10.00-12.00 och där kan du till exempel lämna in handlingar. Vill du prata med en handläggare behöver du i förväg boka en tid. Var vänlig och tänk på att inte komma om du har symtom. Tack!

Problem att skriva ut blanketter från hemsidan

Några har hört av sig om att de har problem att skriva ut blanketterna för årsräkning. Blanketterna kan inte hanteras av de enklare pdf-läsare som ibland finns i webbläsare. Vår rekommendation är att du installerar någon gratis pdf-läsare på din dator, t.ex. Adobe Acrobat Reader DC eller Foxit Reader, och sedan spara ner blanketterna till datorn och öppna dem därifrån med pdf-läsaren.

Ett annat tips är att inte skriva med decimaler i summorna, då punkt och kommatecken hos vissa orsakat att autosummeringen inte fungerar.

E-tjänst för förvaltarfrihetsbevis

Nu finns en ny e-tjänst för dig som vill få ett förvaltarfrihetsbevis och är folkbokförd i någon av våra samverkanskommuner. E-tjänsten ligger under blanketter och e-tjänster.

Kontaktcenter

I september 2021 öppnade kontaktcenter i Mölndal som ska underlätta för medborgare att komma i kontakt med stadens verksamheter.

Vi ber dig ändå att kontakta oss genom vårt gruppnummer,
031-315 18 80, på vår telefontid, eller via e-post.

Kontaktcenter kommer inte att svara på frågor gällande överförmyndar­verksamheten.


Kontakt

Överförmyndare i samverkan
Postadress: 431 82 Mölndal
Besöksadress: Stadshuset,
ingång Knarrhögsgatan 5
031-315 18 80
ofs@molndal.se

Telefontider
måndag - onsdag 10.00-12.00
fredag 10.00-12.00

Välkommen att kontakta oss
Expeditionen är öppen vardagar 10.00-12.00
Alla besök till handläggare måste tidsbokas via telefon eller e-post. 

Dela på:

Senast uppdaterad