Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Mölndals stads startsida

God man, förvaltare och förmyndare

Om du behöver kontakta överförmyndarna i Härryda, Kungsbacka, Mölndal, Partille eller Öckerö ska du vända dig till det gemensamma kontoret i Mölndal.

Överförmyndaren svarar för tillsyn och kontroll av föräldrars, förordnade förmyndares, gode män och förvaltares verksamhet. Förordnande:

Om organisationen Överförmyndare i samverkan

Anmodan om årsräkning

Senast den sista februari ska alla årsräkningar vara inkomna till Överförmyndare i samverkan. Mer information om vilken instruktion du ska läsa och vilka blanketter du ska använda hittar du här.PDF

Redovisningsträffar

Nu kan du boka in dig på 30 minuters enskilt möte med en handläggare för att prata om årsräkningen, hur man redovisar och vilka underlag som ska in. Anmälan görs här, på e-tjänst nummer 38.

Nyhet! Utbildning för blivande gode män

Studieförbundet Vuxenskolan i Mölndal kommer att ha en utbildning för dig som vill bli god man eller förvaltare eller vill veta mer om vad det innebär. På kursen går man igenom vad en god man eller förvaltare måste göra, bör göra och inte får göra. Det är fyra fysiska träffar och tre på distans via webben. Grundbok är Gode mannens ABC av Jan Wallgren. Boken får du vid första kurstillfället. Anmälan sker här.

Presentation från utbildningstillfälle 11 november

Den 11 november bjöds gode män och förvaltare in till ett informations- och utbildningstillfälle. För de som inte kunde delta finns presentationen härPDF.

Nyhetsbrev från Överförmyndare i Samverkan september

Nyhetsbrev september från Överförmyndare i SamverkanPDF

Gemensam nämnd

Från och med 1 januari har Mölndal, Kungsbacka, Härryda och Partille en gemensam politisk nämnd. Nämnden hanterar ärenden från samtliga fyra kommuner och representeras av en ledamot och en ersättare från alla kommuner. Nämnden har sammanträde en gång i månaden.

Samverkan med Öckerö

Från och med den 1 februari 2019 samverkar Överförmyndare i Samverkan även med Öckerö kommun. Öckerö kommun har en egen överförmyndare och ingår inte i den gemensamma politiska nämnden, men tjänstemannaorganisationen finns i Mölndal och är en del av Överförmyndare i Samverkan.

Nu kan överförmyndaren skicka meddelande till dig som ställföreträdare digitalt

Överförmyndaren har börjat använda Mina meddelanden vilket innebär att vi kan skicka post digitalt till dig som ställföreträdare. Detta gör vi genom att använda tjänsten Mina meddelanden. För att få post digitalt från oss behöver du ha en digital myndighetsbrevlåda. Hur du skaffar dig en digital brevlåda kan du läsa mer om på www.minameddelanden.se. Det spelar ingen roll vilken brevlåda du väljer, vi kan skicka till alla brevlådor.

Observera att avsändare kommer att vara Mölndals stad även om du har uppdrag i Partille, Kungsbacka, Härryda eller Öckerö.


Kontakt

Överförmyndare i samverkan
Postadress: 431 82 Mölndal
Besöksadress: Stadshuset,
ingång Knarrhögsgatan 5
031-315 18 80
ofs@molndal.se

Telefontider
måndag 10.00-12.00
tisdag 10.00-12.00
onsdag 10.00-12.00
fredag 10.00-12.00

Om du inte har möjlighet att kontakta oss per telefon under telefontiden kan du maila till oss så hör vi av oss.

Besökstider
måndag - fredag 10.00-12.00
Handläggarna kan ej ta emot besök på torsdagar

Hjälpte den här informationen dig?

|

Dela på:

Senast uppdaterad 2020-01-16 11.28