Förvaltarfrihetsbevis

Vid ansökan om tillstånd hos vissa myndigheter och vid anställning på vissa arbetsplatser krävs bevis om att man inte har förvaltare. Ett sådant bevis utfärdas av överförmyndaren i den kommun där du är folkbokförd.

Ansöka om förvaltarsfrihetsbevis

Du som är folkbokförd i Mölndal, Partille, Härryda, Kungsbacka eller Öckerö kan skicka en förfrågan om ett förvaltarfrihetsbevis hos Överförmyndare i Samverkan.

Du kan ansöka via e-tjänsten, Ansökan om Förvaltarfrihetsbevis. Har du inte tillgång till dator kan du istället kontakta oss per telefon eller vid ett besök hos Överförmyndare i samverkan. Du behöver inte ange anledningen till att du behöver ett intyg om förvaltarfrihet. Lämna namn, adress och personnummer. Vi kontrollerar att du är folkbokförd i någon av våra fem kommuner, skriver ut och postar beviset till den adress där du är folkbokförd.

Förvaltarfrihetsbeviset utfärdas utan avgift.

Kontakt

Överförmyndare i samverkan
Postadress: 431 82 Mölndal
Besöksadress: Stadshuset,
ingång Knarrhögsgatan 5
031-315 18 80
ofs@molndal.se

Telefontider
måndag - onsdag 10.00-12.00
fredag 10.00-12.00
Övriga tider går det bra att lämna meddelande på telefonsvarare eller mejla, så återkommer vi.

Välkommen att kontakta oss
I rådande situation med coronapandemin och för att försöka minska smittspridning tar vi inte emot besök. Vi vill uppmana alla att i första hand kontakta oss via e-post ofs@molndal.se. Vi har också telefontid fyra dagar i veckan. Tack för visad förståelse.

Dela på:

Senast uppdaterad