RSS

RSS är ett standardformat för att leverera information som gör att du kan hålla dig uppdaterad om vad som händer på webbplatsen utan att besöka den.

RSS-flöden på Mölndals stads webbplats

Hur du använder RSS

För att kunna läsa flöden behöver du en RSS-läsare och den kan finnas inbyggd i din webbläsare, om inte så behöver du en separat RSS-läsare. Det finns en mängd olika RSS-läsare att ladda ner från internet för dator, surfplatta eller mobiltelefon.

Exakt hur det går till att prenumerera på RSS-flöden beror på vilken läsare du använder men vanligen räcker det med att ange adressen www.molndal.se och RSS-läsaren visar vilka RSS-flöden som finns tillgängliga på webbplatsen. Därefter väljer du vilka flöden du vill prenumerera på i din läsare.

Eller så kan du om du är på den här sidan högerklicka på ett av våra flöden ovan, till exempel "Nyheter" och välj "Kopiera länkadress", sen klistrar du in länkadressen i din RSS-läsare.

Lite mer om RSS

RSS eller Rich Site Summary som förkortningen betyder är en teknik för att hämta nyhetsrubriker och sammanfattningar från en webbplats.

Man kan se lite olika benämningar som RSS-flöde, RSS-kanal, RSS feed, men det handlar om samma sak – ett informationsflöde som du kan koppla upp dig mot och kontinuerligt se vad nytt som hänt på webbplatsen.

Genom att använda RSS-kanaler kan du se när en webbplats har lagt ut material, utan att gå dit. Du får de senaste rubrikerna på ett ställe i din dator, i samma ögonblick som de läggs ut.

Du kan även samla kanaler från flera olika webbplatser, och på så sätt få en överblick långt snabbare och enklare än om du skummat igenom webbsidorna en efter en.

Relaterad information

Kontakt

Kommunikationsenheten
Göteborgsvägen 11-17
431 82 Mölndal
031-315 10 00 kontaktcenter
kontakt@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad