Rastplatser och vindskydd

Längs många av våra motionsspår och leder finns det fina vindskydd, där du också kan övernatta om det behövs. Det finns många olika grillplatser där du kan ta en paus i din promenad ute i naturen.

Vindskydd i Safjället

Vindskydden och grillplatser är perfekta utflyktsmål speciellt under hösten, vintern eller varför inte en fin vårkväll. Grilla lite korv vid grillplatsen, häll upp medhavd choklad och njut av naturens ljud och färger.

Hitta leder, spår och grillplatser

I Mölndalskartan finns stadens vindskydd och vandringsleder utmarkerade. Från Lindome i söder och genom hela kommunen kan du gå Bohusleden.

Kartan visar var grillplatserna finns. Hitta en nära dig eller ta en längre tur.

Vid grillplatserna som oftast är vid vindskydd finns i många fall ved som du kan använda. Vi garanterar inte att det finns ved när du kommer men fyller på så ofta vi kan och enligt erfarenhet var det behövs. Vindskydden längs Bohusleden är bra att övernatta i en natt på din vandring.

Om du grillar eller eldar i grillplatserna, se till att det är släckt ordentligt innan du lämnar platsen. Tänk på att glöd kan göra att elden tar sig igen.

Elda i naturen

Tänk på brandrisken – beakta eventuella eldningsförbud. Elda endast på iordninggjorda eldplatser och se till att det är ordentligt släckt innan du lämnar platsen. Kontrollera alltid om det råder eldningsförbud innan du eldar.

Relaterad information

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad