Näridrottsplatser

På flera platser i kommunen finns så kallade näridrottsplatser, platser avsedda för möten, spontanidrott och lek.


Näridrottsplatserna är uppskattade träffpunkter för barn och ungdomar, både under skoltid och på fritiden. De fungerar också som samlingsplatser för de boende i området. Du kan bland annat spela basket och fotboll och åka inlines och skateboard på Mölndals näridrottsplatser. 

Bifrostparkens näridrottsplats

Här finns en fotbollsplan, Bifrostplanen, en hundrastgård och en boulebana. En hinderbana går längs med skogen vid Pinnharvsgången. På lekområdet finns klätternät, studsmattor, sittplatser, musikanläggning och grillplats. För den som är sugen finns ätbara växter, frukt- och bärbuskar som alla får plocka av under säsong.

Lackarebäcks näridrottsplats

Vid Lackarebäcksskolan ligger en näridrottsplats med klätterlek, hinderbana och en multiarena som kan användas både under och efter skoltid.

Våmmedals näridrottsplats

Våmmedals näridrottsplats i Kållered ligger i ett bostadsområde mellan Våmmedalsvägen och Högenvägen. Här finns något för alla. Lekplats för de små, konstgräsplan, pingisbord och hinderbana för de lite äldre, och grill och boulebana för vuxna.

Här finns en aktivitetsbox från Piffl där du kan låna bollar och annat material. Ladda ner appen Piffl till din telefon.

Åby näridrottsplats

Åby näridrottsplats var den första som byggdes och blev en stor succé bland barn och ungdomar i området. Här finns en basketplan med konstgräs och en särskild plan för inlines. Här finns också ett fint lusthus med sittplatser för den som vill ta en paus. Du hittar Åby näridrottsplats i närheten av Katrinebergsskolan. 

Här finns en aktivitetsbox från Piffl där du kan låna bollar och annat material. Ladda ner appen Piffl till din telefon.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad