Näridrottsplatser

I Kållered, Lindome och Mölndal finns så kallade näridrottsplatser, platser avsedda för spontanidrott och lek.


Näridrottsplatserna är uppskattade träffpunkter för barn och ungdomar, både under skoltid och på fritiden. De fungerar också som samlingsplatser för de boende i området. Du kan bland annat spela basket och fotboll och åka inlines och skateboard på Mölndals näridrottsplatser. 

Bifrostparkens näridrottsplats

Bifrostparken är stadens nyaste näridrottsplats. Där finns en fotbollsplan, Bifrostplanen, en hundrastgård och en boulebana. En hinderbana går längs med skogen vid Pinnharvsgången. På lekområdet finns klätternät, studsmattor, sittplatser, musikanläggning och grillplats. För den som är sugen finns ätbara växter, frukt- och bärbuskar som alla får plocka av under säsong.

Lackarebäcks näridrottsplats

Hösten 2021 börjar vi bygga en ny näridrottsplats i Lackarebäck. Vi förvandlar grusytorna vid Lackarebäcksskolan till en mångfunktionell näridrottsplats. Klätterlek, hinderbana och en multiarena med mera kommer skapa en plats som kan användas av många både under och efter skoltid. Vi bygger även nya gångstråk tvärs över ytan och till och från skolskogen samt kompletterar platsen med ny belysning.

Utformningen är baserad på önskemål från eleverna på skolan. Den nya näridrottsplatsen beräknas vara klar under vintern 2021-2022.

Lindome näridrottsplats

Lindome näridrottsplats är stor, med både basketplan och fotbollsplan. Här hittar du också en skateboardramp och en särskild plan för inlines. Näridrottsplatsen ligger vid Lindome centrum, i anslutning till Almåsskolan.

Våmmedals näridrottsplats

Våmmedals näridrottsplats i Kållered ligger i ett bostadsområde mellan Våmmedalsvägen och Högenvägen. Här finns något för alla. Lekplats för de små, konstgräsplan, pingisbord och hinderbana för de lite äldre, och grill och boulebana för vuxna.

Åby näridrottsplats

Åby näridrottsplats var den första som byggdes och blev en stor succé bland barn och ungdomar i området. Här finns en basketplan med konstgräs och en särskild plan för inlines. Här finns också ett fint lusthus med sittplatser för den som vill ta en paus. Du hittar Åby näridrottsplats i närheten av Katrinebergsskolan. 

Karta till Åby näridrottsplats i Mölndal

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad