Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate
Mölndals stads startsida

Näridrottsplatser

I Kållered, Lindome och Mölndal finns så kallade näridrottsplatser, platser avsedda för spontanidrott och lek.

Här kan du bland annat spela basket och fotboll och åka inlines och skateboard.

Näridrottsplatserna är mycket uppskattade träffpunkter för barn och ungdomar, både under skoltid och på fritiden. Platserna fungerar också som samlingsplatser för de boende i området.

Mölndal

Åby näridrottsplats var den första som byggdes och blev en stor succé bland barn och ungdomar i området. Du hittar den i närheten av Katrinebergsskolan.

Här finns en basketplan med konstgräs och en särskild plan för inlinesåkning. Här finns också ett fint lusthus med sittplatser för den välbehövliga vilan mellan matcherna.

Karta till Åby näridrottsplats i Mölndal

Bifrostparken är stadens nyast näridrottsplats. I parken finns niomannaplanen "Bifrostvallen", två hundrastgårdar samt en boulebana. Hinderbanan löper längs med skogen vid Pinnharvsgången. Senare under hösten 2018 tillkommer lekområde med klätternät, studsmattor, sittplatser, musikanläggning samt grillplats. Ätbara växter, frukt- och bärbuskar som alla får plocka av ska också planteras.

Parken är dels ett resultat av vår Trygghetsvandring 2015, där boende fick uttrycka behov de upplevde i området, dels ett nära samarbete med Västerbergsskolans elever, elevråd samt Brukarråd.

Karta till Bifrostparken

Lindome

Lindome näridrottsplats är en stor anläggning med både basketplan och fotbollsplan. Här hittar du också en skateboardramp och en särskild plan för inlinesåkning. I det lilla lusthuset finns fina sittplatser där du kan hämta andan mellan matcherna.

Näridrottsplatsen ligger vid Lindome centrum, i anslutning till Almåsskolan.

Karta till Lindome näridrottsplats

Kållered

Våmmedals näridrottsplats i Kållered ligger i ett bostadsområde mellan Våmmedalsvägen och Högenvägen. Här finns något för alla: lekplats för de små, konstgräsplan, pingisbord och hinderbana för de lite äldre, och utegym, grill och boulebana för vuxna.

Karta till Våmmedals näridrottsplats

Kontakt

Teknisk kundservice
Tekniska förvaltningen
031-315 15 80 vardagar kl 8-12, 13-15
teknisk.kundservice@molndal.se

Akuta ärenden efter kontorstid
Till exempel vattenläckor, vattenavbrott, gatuproblem, fara för allmänhet:
031-87 18 00 kopplas till SOS Alarm

Hjälpte den här informationen dig?

|

Dela på:

Senast uppdaterad 2019-07-23 10.42