Regionalt danscenter i Mölndal

Ett regionalt danscenter ska etableras i den nya stadsdelen Forsåker och kommer att göra Mölndal till ett nav för dans.

Visionsbild från Forsåkerområdet

Visionsbild över hur det kan komma att se ut i stadsdelen Forsåker där det nya danscentret ska ligga.


Det nya danscentret som ska stå klart 2027 kommer att erbjuda frilansande danskonstnärer en kreativ arbetsplats med lokaler specifikt anpassade för dans där man kan träna och repetera, ta fram föreställningar, arbeta med administration och marknadsföring och möta publik. Det kommer att innehålla allt från studios och blackbox till co-working spaces och öppna mötesytor.

Danscentret kommer att ligga i den nya stadsdelen Forsåker i en historisk byggnad från tiden när det låg ett pappersbruk på platsen.

Ett lyft för Mölndal och för dansen

Ett centrum för dans i Mölndal kommer ge många positiva effekter, både för staden som helhet och för mölndalsborna. Det kommer att berika Mölndals kulturliv samtidigt som det sätter Mölndal på kartan när det gäller dans.

Det kommer också att skapa förutsättningar för fler kulturupplevelser, inte minst för barn och unga i form av dansundervisning och dansaktiviteter riktade till skola och förskola.

Tillsammans med nätverk och samarbeten med utbildningar, institutioner och andra dansplattformar kommer det nya danscentret stärka och ge kraft till dansens utveckling, skapa nya arbetstillfällen samt öppna upp för både internationella och nationella samarbeten.

Kontakt

Åsa Tollbom
Enhetsschef konst och kultur
Kultur- och fritidsförvaltningen
031-315 16 28
asa.tollbom@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad