Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate
Mölndals stads startsida

Konst

Alla Mölndalsbor ska få uppleva konst i närmiljön, det är en del av vårt demokratiska samhälle. Därför finns det offentlig konst i Mölndal.

©Mia Frankedal/Bildupphovsrätt 2018

© Mia Frankedal/Bildupphovsrätt 2018

Offentlig konst

Offentlig konst är konst som staden äger och som kan ses både inomhus och utomhus i Mölndals offentliga rum. Till exempel på förskolor, skolor och äldreboenden och på torg och i parker.

Stadens offentliga konstsamling består av närmare 3 000 konstverk, allt ifrån små teckningar, grafik och akvareller till textiler och statyer. Varje år köper staden in ny konst till stadens offentliga rum. Mölndals stad har köpt in konst sedan mitten av 1950-talet.

Konstgestaltning

Konstarkivet ansvarar för stadens konstsamling och beställer även konstnärliga gestaltningsuppdrag. När Mölndals stads fastigheter byggs om eller när nya fastigheter byggs så avsätts alltid 0,5 procent av byggkostnaden till konstgestaltning.

Varje år genomförs ett antal konstgestaltningsuppdrag runt om i kommunen. På bilden ser du till exempel tre av totalt 17 emaljerade verk skapade av Mia Frankedal för Kvarnbyskolans nya tillbyggnad.

Konstnär i Mölndal

Är du konstnär i kommunen eller har din arbetslokal här? Kontakta oss gärna och berätta om din verksamhet.

Kontakt

Camilla Lengstrand 
Konstintendent
Kultur- och fritidsförvaltningen
031-315 16 25
0704-67 75 25
camilla.lengstrand@molndal.se

Hjälpte den här informationen dig?

|

Dela på:

Senast uppdaterad 2018-10-17 14.18