Bild och form

Vill du teckna, måla, skulptera eller trycka? Det och mycket mer kan du lära dig på kulturskolans bild- och formkurser!

Målarfärger i platsmuggar på en palett

Oavsett om du redan älskar att skapa eller är nyfiken på olika konstformer så är du varmt välkommen till oss!

För att så många som möjligt ska kunna få en plats i konst på kulturskolan får man bara gå en konstkurs åt gången. Så läs om kurserna nedan och sök din favorit!

Form & skapande

Gillar du att experimentera med olika material, verktyg och tekniker? I Form & skapande jobbar vi med att forma olika hantverk, skulpturer och föremål. Vi använder oss både av material vi har på kursen och sådant vi hittar och återbrukar. Den enas skräp är den andras skatt!

På lektionerna får du ta del av olika inspirationsmaterial, men du uppmuntras också till att utforska egna idéer. Du som går kursen övar på att hitta din egen personliga stil, skapa och jobba med egna projekt, lösa problem, träna koordination, tänka miljömedvetet och prata med dina kurskamrater om form, design och hantverk.

Kan sökas av dig som är: 7–19 år
Terminsavgift: 1184 kr
Anmäl dig till form & skapande

Konstmix

Vill du prova många olika konstformer? I Konstmix utforskar vi måleri, teckning, kollage, tryck och skulptur. Detta gör vi med många olika material som är typiska för de olika teknikerna – men också genom experiment och med fantasi.

Under kursens gång övar vi på att hitta vårt eget konstnärliga uttryck, skapa och jobba med egna projekt och berätta om våra idéer och konstverk. Vi kommer även att titta på och prata om olika slags konst för att inspireras och få igång diskussion.

Kan sökas av dig som är: 7–19 år
Terminsavgift: 1184 kr
Anmäl dig till konstmix

Serieteckning

Är du intresserad av bild och berättande? I Serieteckning får du möjlighet att kombinera text och bild och hitta din egen tecknarstil!

Det finns många sätt att skapa serier på och vi undersöker och provar olika seriestilar, tekniker och material. Du får arbeta med att skapa egna karaktärer och berättelser och hitta din alldeles egen seriestil.

Kan sökas av dig som är: 7–19 år
Terminsavgift: 1184 kr
Anmäl dig till serieteckning

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad