Brassinstrument 6–19 år

På brassinstrument kan du spela allt från pop och rock till jazz, folkmusik och världsmusik. Instrumenten passar bra i storband och symfoniorkester och låter starkt och kraftfullt.

En äldre elev visar en yngre elev hur det går till att spela tuba. Foto: Victoria Eriksson

Du får gärna hyra ett instrument från kulturskolan under ditt första år och de flesta brassinstrument kan du sedan fortsätta att hyra i mån av tillgång.

För att så många som möjligt ska kunna få en plats i instrumentundervisning på kulturskolan får man bara gå en instrumentkurs åt gången. Så läs om kurserna nedan och sök din favorit!

Trombon

Trombonen är ett mäktigt instrument med ett härligt sound, tycker kulturskolans elever. Du som går i trombon får ofta spela ihop med andra, antingen på din skola eller på kulturskolan. Du får också vara med i orkester.

Trombon kan sökas av dig som är: 8–19 år
Terminsavgift: 1260 kr + instrumenthyra 250 kr
Anmäl dig till trombon

Tuba och baryton

Tuban är basinstrumentet i brassfamiljen och baryton är som en liten tuba.
Lyssna när Kungliga filharmonikerna visar hur tuban kan låta.

Tuba och baryton kan sökas av dig som är: 8–19 år
Terminsavgift: 1260 kr + instrumenthyra 250 kr
Anmäl dig till tuba eller baryton

Trumpet

Trumpeten känner många igen från till exempel vid invigningar eller kanske när kungen kommer på besök. Då spelas ofta en trumpetfanfar. Som trumpetelev spelar du ofta ihop med andra elever, till exempel i orkester.

Trumpet kan sökas av dig som är: 8–19 år
Terminsavgift: 1260 kr + instrumenthyra 250 kr
Anmäl dig till trumpet

Valthorn

Valthornet är ett instrument som ofta hörs i filmmusik. Du har säkert hört det i till exempel Star Wars och Harry Potter. Som elev i valthorn spelar du både ihop med andra valthornselever och i orkester.

Valthorn kan sökas av dig som är: 6–19 år
Terminsavgift: 1260 kr + instrumenthyra 250 kr
Anmäl dig till valthorn

Orkester

Du som spelar ett blåsinstrument på kulturskolan får även vara med i en orkester. Det gör att du får mer tid på kulturskolan med ditt instrument utan att det kostar något extra och du får också spela tillsammans med andra och kanske träffa nya vänner Din lärare kommer att berätta för dig vilken orkester du tillhör. Alla orkestrar medverkar i olika konserter under läsåret.

I orkester Kuling går du som precis har börjat spela ett blåsinstrument. Här lär vi oss spela tillsammans och lyssna på varandra.

I orkester Storm spelar du som går andra året i ditt instrument. Vi spelar olika typer av musik med flera stämmor.

I orkester Orkan spelar du som går tredje året i ditt instrument. Vi spelar olika typer av musik med flera stämmor.

I orkester Tornado har vi kommit lite längre i vårt spel. Vi utvecklar våra musikaliska och tekniska färdigheter och gör samarbeten med Mölndal Marching Band.

I orkester ConBrio går du som har spelat några år i orkester eller har andra förkunskaper med dig. På det här orkestersteget ingår både blås- och stråkinstrument.

Ungdomssymfonin är en fullfjädrad symfoniorkester i Kulturskoleformat, med sektioner och stämrep. Här går du som kommit riktigt långt i ditt musicerande och snart ska kliva ut i musikervärlden.

Soulbandet är ett helt kompband med trummor, bas, keyboard och blåssektion. Vi spelar soulig musik från 60-talet fram till idag och jobbar med sväng, rytm, samspel, sound och uttryck. Här jobbar vi som ett riktigt band, dvs. vi väljer låtar och gör arrangemang tillsammans. Alla som är med i bandet är mellan 14–16 år. Vi jobbar mycket gehörsbaserat och med grunderna i improvisation.

Kulturskolans Storband består av kulturskolans äldsta och mest erfarna elever. Här spelar vi klassisk storbandsmusik och samarbetar med olika gästartister, bland annat under det årliga evenemanget Musik på vattnet som vi står värd för.

Mölndal Marching Band (tidigare Mölndals Paradorkester) består av en blåssektion, en slagverkssektion och en drillsektion. Vi spelar både stillastående och marscherande och vi vågar påstå att vi är den ensemble på kulturskolan som har flest konserter per år. Du ser oss alltid i Chalmerskortegen och på nationaldagsfirandet i stadsparken. Vi spelar ofta på invigningar i Mölndal och vi har även haft spelningar på paralympiatravet och Liseberg.

Engagera dig som förälder i Mölndal Marching Band

Paradorkestern Mölndal Marching Band med orkester, drill och drumcorp startades hösten 1987 av några entusiastiska föräldrar. Föreningen har en styrelse som består av föräldrar, ledare och ungdomar. Utöver styrelsen finns arbetsgrupper med olika uppdrag.

Mölndal Marching Band välkomnar alltid nya deltagare och ideella krafter. Att vara aktiv i Mölndal Marching Band är en oförglömlig upplevelse för både ungdomar och föräldrar!

Vill du ställa frågor eller engagera dig i föräldraföreningen kan du kontakta styrelsen via mail.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad