Trumset/slagverk 9-19 år

Du som söker den här kursen får lära dig trumset men du får också prova orkesterslagverk, malletinstrument, handtrummor, sambaslagverk och mycket annat.

Att spela slagverk är roligt och allra roligast är det att spela tillsammans med andra. Därför får du som väljer trumset/slagverk både spela i nybörjargrupp och i ensemble. Det finns olika ensembler beroende på ålder och erfarenhet.

Att vara med i ensemble ger dig mer speltid varje vecka utan att det kostar något extra och så får du lära dig fler slagverksinstrument, träffa nya vänner och vara med på konserter och kanske till och med på resor.

Du som går i trumset/slagverk behöver något att öva på mellan lektionerna. Det finns kompakta, digitala trumset som tar liten plats och inte låter så högt. Har du inte möjlighet att skaffa ett trumset går det bra att öva komp på knäna eller köpa en övningsplatta och trumpinnar. I början handlar det mycket om att öva upp grovmotorik och slagteknik och hur man håller trumpinnarna på rätt sätt.

Trumset/slagverk kan sökas av dig som är: 9–19 år
Terminsavgift: 1184 kr
Anmäl dig till trumset/slagverk

Kulturskolans slagverksensembler

Flamtastic är vår yngsta slagverksensemble. Den är till för dig som har spelat 0–2 år på kulturskolan. Här får du lära dig grundläggande teknik på flera olika slagverksinstrument.

Calypso är till för dig som varit med i Flamtastic eller har spelat ca 2–4 år på kulturskolan. I Calypso fördjupar vi oss i spelteknik på flera olika slagverksinstrument. Det är deltagarnas önskemål som styr innehållet. Vi gör samarbeten med andra ensembler och orkestrar och deltar på många konserter.

Skrotverkarna är för äldre elever som spelat länge på kulturskolan. Här får du möjlighet att jobba på en hög nivå i en mindre ensemble. Vilken musik vi ska spela bestämmer lärare och elever tillsammans.

Mölndals drum corps är kulturskolans största slagverksensemble. Den består av två stora sektioner:

  • Malletsektionen: Klockspel, xylofon, vibrafon och marimba
  • Batterisektionen: Virveltrummor, bastrummor, cymbaler och quad-toms

Tillsammans med en blåssektion och en drillsektion bildar vi orkestern Mölndal Marching Band (tidigare Mölndals Paradorkester).

Ibland spelar vi stillastående och ibland marscherande. Vi vågar påstå att vi är den ensemble på kulturskolan som har flest konserter per år. Du ser oss alltid i Chalmerskortegen och på nationaldagsfirandet i stadsparken. Vi spelar ofta på invigningar i Mölndal och vi har även haft spelningar på paralympiatravet och Liseberg.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad