Missbruk och beroende

Beroende kan handla om alkohol eller andra droger. Det kan också gälla spel om pengar. Har du funderat på om du själv har ett beroende? Eller är du orolig för någon i din närhet? I Mölndals stad finns hjälp att få. Längst ned på sidan finns även tips på andra aktörer som du kan vända dig till.

Vägledning och rådgivning

Om du dricker för mycket alkohol eller använder andra droger, eller om du är orolig för någon annan, kan du vända dig till Rådgivningsbyrån. Där kan du kostnadsfritt få råd och vägledning. I kontakten med oss kan du vara anonym och du registreras inte.

Ansökan om stöd och orosanmälan

Om problemen är större och du själv vill ansöka om stöd och hjälp på grund av beroende/missbruk, kan du höra av dig till till Kontaktcenter Mölndal för att lotsas vidare. Även du som är orolig för någon i din närhet, kan vända dig till oss. Mer information.

För dig som är ung

Du som är i åldern 13-21 och som har bekymmer med alkohol eller andra droger, eller spel om pengar, kan vända dig till Mini-Maria.

Mölndals stad arbetar drogförebyggande för att förhindra att unga använder droger och tobak. Mer information om det drogförebyggande arbetet.

Annat stöd och tips på bra länkar

Länkarna nedan leder vidare till relevant information om missbruk och beroende.

Kontakt

Social- och arbetsmarknadsförvaltningen
031-315 10 00 (kontaktcenter)
031-87 85 82 (fax)

Besöksadress
Södra Ågatan 4 A-B, Mölndal
Postadress
Mölndals stad
Social- och arbetsmarknadsförvaltningen
431 82 Mölndal

Akuta situationer utanför kontorstid
Ring 112 eller kontakta socialjouren031-365 87 00.

Dela på:

Senast uppdaterad