Konstpromenad

Utforska offentlig konst i Mölndal! Ta med dig mobilen på en promenad med stopp vid några av konstverken på stadens gator, torg och fasader.

Konstpromenaden upplever du bäst i webbläsaren i din mobil. Om din GPS är aktiverad så ser du var du själv befinner dig på kartan och det är lätt att hitta till de olika konstverken och utsiktspunkterna.

Du kan börja promenaden var du vill och göra nedslag vid så många platser som du själv önskar. Vill du upptäcka alla konstverk så sträcker sig promenaden från Jungfruplatsen i väster till Kvarnbygatan, "Mölndals Kråka", i öster. Flest konstverk på den här promenaden hittar du i Mölndals innerstad.

Slingan runt Mölndals innerstad (orange på kartan) är ungefär 2,5 kilometer. Sträckan mot Jungfruplatsen (svart på kartan) är cirka 500 meter och sträckan från innerstaden till Kvarnbyn (svart på kartan) är strax under en kilometer.

Gör såhär

  • Ta dig till Jungfruplatsen, Mölndals innerstad eller Kvarnbyn för att börja din promenad.
  • Öppna konstpromenaden i din mobil.
  • För att se var på kartan du själv befinner dig: aktivera GPS:en i din telefon och tryck sedan på symbolen med en kartnål längst upp till höger på kartan.
  • Gå till närmaste konstverk eller utsiktspunkt som är markerad på kartan.
  • Klicka på symbolen och sedan på rubriken för att få upp bild och text om konstverket eller platsen.
  • Du kan såklart också uppleva konstverken hemifrån. Öppna konstpromenaden i din dator eller mobil och klicka dig runt till de olika platserna!

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad