Valbart program för förskola och skola

Utöver kulturgarantin erbjuder vi ett kulturprogram som är valbart för Mölndals skolor och förskolor. Det valbara programmet läsåret 2020-2021 är anpassat enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Du som pedagog kan under hela läsåret boka museilektioner på Mölndals stadsmuseum och visningar för skolklasser på Gunnebo slott. Samtliga program, museilektioner och visningar är gratis för skolor i Mölndal.

Program för mellanstadieklasser HT 2020

Tre dansare från Kroppsklubben som gör Föreställning om fittan

Föreställning om fittan/snippan, 9-12 år

FOF - föreställningen om fittan/snippan, är en lekfull och undersökande föreställning för mellanstadiet och deras vuxna. Med finkänslig ton, lekfullhet, kroppsglädje och en stor portion humor bjuder Kroppsklubben in till FOF - föreställningen om fittan snippan.

Dansarna introducerar sin publik till en värld där vi tillsammans utforskar och ställer oss frågor kring en av våra mest laddade kroppsdelar och ord:

Varför är just denna kroppsdel så laddad?

Varför är ett ord om kroppsdelen okej och ett annat inte?

Dansarna vecklas ut som en stor blomma, omskapas likt ett kalejdoskop och plockar bokstavligen ner kroppsdelen från dess piedestal. De leker sig fram till kunskap om kroppsdelens anatomi och tillsammans närmar vi oss ordet fitta och avdramatiserar dess laddning när vi blir fitta med ”Fittis och svettis” och slår oss ner på fittkuddarna i vår egen hallongrotta.

I FOF undersöka hur fittan kan vara en kroppsdel och ett ord precis som alla andra och hur vi tillsammans genom rörelse, ordlek och kärlek kan göra ett skällsord till ett positivt laddat manifest.

Anmäl din klass till föreställningen

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och anpassar våra aktiviteter efter det. Vi behöver ta extra hänsyn till varandra för att minska smittspridningen. Därför uppmanar vi dig att stanna hemma om du har förkylningssymptom som snuva, hosta eller feber, även vid lindriga symptom. Samma riktlinjer gäller för teaterhusets personal.

FULLBOKAT! Däremot finns det platser kvar på den offentliga föreställningen på lördag den 19 september kl 13.00.


En kvinna klädd som husmoder från 1900-talets mitt står i museets köksmijlö i Öppna magasinet.

Program för förskola och skola

Museilektioner på Mölndals stadsmuseum

Museet erbjuder ett pedagogiskt program med lektioner i de olika aktuella utställningarna för dagbarn, förskola och grundskola. För skolor inom Mölndals stad är alla lektioner kostnadsfria.

Läs mer om aktuellt skolprogram och hur du bokar på Mölndals stadsmuseums egen webbplats

Visningar för skolklasser på Gunnebo slott

På Gunnebo finns ett varierat utbud av visningar för skolbarn i alla åldrar; från förskola till gymnasium. En del visningar anpassas efter säsong, medan andra finns att boka på både höst- och vårtermin. Visning med pedagog är kostnadsfritt för skolor inom Mölndal stad.

Läs mer om aktuellt skolprogram och hur du bokar på Gunnebo slotts webbplats.

Relaterad information

Kontakt

Sara Sivre
Kultursamordnare barn och unga
Kultur- och fritidsförvaltningen
031-315 16 27
sara.sivre@molndal.se

Malin Broby
Samordnare och museipedagog
Mölndals stadsmuseum
031-315 16 53
malin.broby@molndal.se

Hjälpte den här informationen dig?

|

Dela på:

Senast uppdaterad 2020-07-24 15.07