Våra fritidshem

På fritidshemmet erbjuds våra elever en meningsfull fritid. För oss innebär det bland annat att de ska få möjlighet att prova på olika saker och umgås över åldersgränserna. Genom att erbjuda många olika aktiviteter hoppas vi inspirera till nya upptäckter och erfarenheter.

Vattenfärg

Våra fritidshem

På Västerbergsskolan finns två fritidshem som heter Solen och Stjärnan. Solen håller till i samma lokaler som förskoleklassen och Stjärnan huserar i en del av den nya paviljongen. Båda fritidshemmen har platser för dem som går i förskoleklass till och med sexan.

Dodge-ball

Barn har ett stort rörelsebehov. Därför erbjuder vi många olika fysiska aktiviteter. Under några dagar i veckan har vi tillgång till gymnastiksalen under eftermiddagarna och där får ofta de äldre barnen träna sig i ansvarstagande genom att hålla i olika lekar. På fredagarna strålar vi samman och spelar dodge-ball i gymnastiksalen. Det är en av veckans höjdpunkter.

Temaveckor

Vi arbetar med teman utifrån barnens intressen. Fokus ligger på sociala relationer, samarbete och trygghet. Ett återkommande och uppskattat tema har varit Harry Potter. Vi har engagerad personal som erbjuder en meningsfull fritid för våra elever. På loven ser vi till att hitta på aktiviteter utöver det vanliga såsom utflykter, vattenlek och grillning. På höstlovet brukar de äldre barnen få prova på att sova över på fritids.

Fritidshemmen har varsitt Instagramkonto där de regelbundet uppdaterar vad som händer på fritids: @vasterbergstjarnan och @vasterbergsolen.

Det händer alltid något roligt hos oss på Västerbergsskolan!

Kontakt

Västerbergsskolan åk F-6
Frälsegårdsgatan
431 42 Mölndal
0708-71 44 34 administratör

Fler kontaktuppgifter

Karta, Västerbergsskolan

Ulrika Björk
Rektor
Västerbergsskolan år F-6
031-315 21 45


Dela på:

Senast uppdaterad