Våra fritidshem

På fritidshemmet erbjuds våra elever en meningsfull fritid. För oss innebär det bland annat att de ska få möjlighet att prova på olika saker och umgås över åldersgränserna. Genom att erbjuda många olika aktiviteter hoppas vi inspirera till nya upptäckter och erfarenheter.

Vattenfärg

Våra fritidshem

På Västerbergsskolan finns två fritidshem som heter Solen och Stjärnan. Solen håller till i samma lokaler som förskoleklassen och Stjärnan huserar i en del av den nya paviljongen. Båda fritidshemmen har platser för dem som går i förskoleklass till och med sexan.

Dodge-ball

Barn har ett stort rörelsebehov. Därför erbjuder vi många olika fysiska aktiviteter. Vi har tillgång till gymnastiksalen under eftermiddagarna på fritids och där får ofta de äldre barnen träna sig i ansvarstagande genom att hålla i olika lekar. På den fina konstgräsplanen är det full aktivitet och vill man spela bandy pågår det ofta en match utanför Solens fritidshem. På fredagarna strålar vi samman och spelar dodge-ball i gymnastiksalen. Det är en av veckans höjdpunkter. Under vinterhalvåret passar vi dessutom på att spola en skridskobana på skolgården - och sedan är det ingen som vill gå in.

Discon och läger

Vi ordnar discon för hela skolan ett par gånger per termin. Det brukar vara väldigt uppskattat och på de yngre barnens discon har till och med föräldrarna svårt att slita sig från dansgolvet. På höstlovet brukar de äldre barnen få prova på att sova över på fritids och i juni får de möjlighet att åka på läger.

Det händer som sagt mycket roligt hos oss på Västerbergsskolan.

Kontakt

Västerbergsskolan åk F-6
Frälsegårdsgatan
431 42 Mölndal
0708-71 44 34 administratör
031-315 10 00 kontaktcenter
kontakt@molndal.se

Fler kontaktuppgifter

Karta, Västerbergsskolan

Ulrika Björk
Rektor
Västerbergsskolan år F-6


Dela på:

Senast uppdaterad