Så får du bästa förberedelsen

På Franklins gymnasium ska du bli så väl förberedd för eftergymnasiala studier som du bara kan bli. Kanske funderar du på vad det innebär för dig som elev - i praktiken?

Bästa förberedelsen - i praktiken

På Franklins gymnasium utgår vi från att alla kan och vill utvecklas. Hos oss betyder "bästa möjliga förberedelse" att vi med grunden i forskning har anpassat skolans verksamhet för att du verkligen ska få möjlighet att utvecklas och nå din fulla potential. Och nu ska du få veta hur:

Du lär dig studieteknik direkt

Att du hänger med i studierna är en grundförutsättning för att dina tre år på gymnasiet ska bli så bra som möjligt. Därför lär du dig studieteknik direkt du börjar på Franklins. Till din hjälp har du en specialistmentor som handleder dig i din planering, följer upp dina studieresultat och finns där som ett stöd under hela din studietid.

Upplev undervisning utöver det vanliga

Hos oss kommer du att träffa några av regionens bästa lärare som får mycket goda möjligheter att hålla sig uppdaterade med aktuell forskning, både inom deras ämne och inom pedagogik. Målsättningen är att alltid leverera undervisning utöver det vanliga, där du som elev känner att du hänger med i undervisningen och håller dig motiverad under hela din studietid. Självklart får du också vara med och utvärdera och påverka undervisningen.

Schemalagda studiepass för att inte fastna

På Franklins har vi varje vecka ”the Study” - schemalagda studiepass där du själv väljer vad du vill öva lite extra på i en lugn och stressfri miljö. Vi bjuder på frukt och målsättningen är att alltid ha minst två lärare på plats.

Matte som gör skillnad

Med lite ansträngning kan alla bli bra på matte. Lyssna, fråga, försök och träna! Du som läser hos oss kommer att läsa flera matematikkurser som är viktiga för karaktärsämnet för din utbildning. För att du ska känna dig trygg och lyckas med matematiken har vi valt att lägga särskilt fokus på undervisningen i ämnet. Bland annat har vi tagit fram ett särskilt upplägg för undervisningen, som är baserat på vad internationell forskning säger är bäst:

Smartare skolstart kl. 09

Forskning visar att elever i gymnasieåldern når bättre studieresultat när de sover lite längre på morgonen. Därför börjar du kl. 09.00 när du läser på Franklins.

Smartare schema

Hos oss ligger lektionerna i lite längre block för att det du jobbar med verkligen ska sätta sig, och för att underlätta fördjupningar i ämnet. Schemat blir kompakt och effektivt, med ett minimum av håltimmar – något som uppskattas mycket av våra elever. Du hinner med det du vill (och behöver) göra både på skolan och på din fritid.

Bemannad skola till kl. 17

Tycker du att det kan vara svårt att komma vidare med studierna i din hemmiljö? Genom att hålla öppet för självstudier till kl.17 flera dagar i veckan, erbjuder vi dig en fristad där du kan komma vidare med dina studier på egen hand – bland likasinnade, utan småsyskon som stör och med garanterad studiero.

Fråga och ta dig vidare

Frågor för undervisningen framåt och bidrar till ett positivt klimat i klassrummet. Våra lärare arbetar mycket med gemenskaps- och trygghetsteman, för att skapa en fin klassrumsmiljö där du vågar ställa de frågor du klurar på. Vår ambition är också att ge dig tillgång till digitala verktyg där du kan ställa frågor under lektionstid utan att räcka upp handen (givetvis kan du också fråga dina lärare utanför ordinarie lektioner).

Naturlig koppling till universitet/högskola

Under din tid på Franklins kommer du att få förbereda dig för eftergymnasiala studier på flera sätt. Redan ditt första år kommer du att göra laborationer i ämnen som biologi och kemi på både Chalmers och Göteborgs Universitet. Dessutom kommer du att få öva på att skriva och läsa den engelska som används i rapporter och studentlitteratur vid högskola och universitet.

Gymkort för ökat välmående

Rörelse och motion är viktiga inslag i att må bra och hämta energi – och ger positiv effekt på både inlärning och koncentration. En del av din idrott har du på Nordic Wellness i Mölndal Galleria, där du också får ett gymkort som du kan använda privat.

Stort elevinflytande - var med och skapa traditioner!

Trots att Franklins gymnasium är en ny skola finns här redan idag ett rikt socialt liv med olika föreningar, som t ex. elevkår, en spelförening, en debattförening, en Science Club och en Art Club. Skolans ledning stöttar aktivt införandet av elevdriven verksamhet som bygger gemenskap, trivsel och traditioner. Kanske har du redan idag en idé du vill förverkliga tillsammans med skolans övriga elever?

Arrow-right

Lärarna är väldigt motiverande och vill verkligen att vi ska lyckas. Att de har en tydlig lektionsplanering som man kan följa online, både före och efter lektionerna, underlättar mycket för våra studier.

Jessika, TE -20

Jag sökte hit för att det är en ny skola med nytt tänk och spännande profil. För mig är det viktigt att få vara med och påverka - och det är en möjlighet jag verkligen får här.

Marcus, NA-19

Jag gillar att skolan är uppbyggd kring Naturvetenskap och Teknik. Samarbetet med AstraZeneca och Life Science-profilen är jättespännande! Dessutom är det kul att labba på universitetet.

Ella, NA-19

Helt ärligt, jag hade faktiskt förväntat mig att flera saker inte skulle fungera eftersom skolan är ny. Men det har verkligen inte varit några problem överhuvudtaget!

Hugo, TE-19

Det är SÅ mycket som är bra med den här skolan! Som till exempel de långa lektionerna och Öppen skola med tillgång till lärare på eftermiddagarna. Att vi får både matkort och gymkort är en stor bonus!

Linn, TE -20

Schemat med senare skolstart och långa lektioner är superbra. När man är utsövd så lär man sig bättre på lektionerna. Dessutom är stämningen på skolan toppen!

Aleena, NA -20

Lärarna är top-notch! De är superbra på att undervisa och bjuder hela tiden på sig själva. De blir liksom mer än bara ”en lärare” för oss elever.

Jessika, TE -20

På lektionerna är det studiero och det är viktigt för inlärningen. Jag gillar också de långa lektionerna. Det finns tid för fördjupningar och jag hinner förstå vad vi pratat om.

Hanna, NA-20

Ange bildtext

Dela på:

Senast uppdaterad