Så får du bästa förberedelsen

På Franklins gymnasium ska du bli så väl förberedd för eftergymnasiala studier som du bara kan bli. Kanske funderar du på vad det innebär för dig som elev - i praktiken?

Hos oss betyder "bästa möjliga förberedelse" att vi med grunden i forskning har anpassat skolans verksamhet för att du verkligen ska få möjlighet att utvecklas och nå din fulla potential:

Du lär dig studieteknik direkt

För att du ska hänga med i studierna från start lär du dig studieteknik direkt du börjar hos oss. Till din hjälp har du en specialistmentor som handleder dig i din planering, följer upp dina studieresultat och finns där som ett stöd under hela din studietid.

Upplev undervisning utöver det vanliga

På Franklins kommer du att träffa några av regionens bästa lärare som siktar på att leverera undervisning utöver det vanliga, varje dag. Här ska du känna att du hänger med i undervisningen och håller dig motiverad under hela din studietid. Som elev får du också vara med och utvärdera/påverka undervisningen.

Schemalagda studiepass för att inte fastna

På Franklins har vi varje vecka ”the Study” - schemalagda studiepass där alla lärare är på plats. Du väljer själv vad du vill öva lite extra på, och miljön är (som alltid) lugn och stressfri.

Matte som gör skillnad

Alla kan bli bra på matte. Lyssna, fråga, försök och träna! För att du ska nå bästa möjliga resultat har våra skickliga matematiklärare arbetat fram ett genomtänkt undervisningsupplägg. Fråga gärna på Öppet hus!

En kvinnlig elev löser ett mattetal på tavlan

Smartare skolstart kl. 09

Forskning visar att elever i gymnasieåldern når bättre studieresultat när de sover lite längre på morgonen. Därför börjar du runt kl. 09.00 när du läser på Franklins.

Smartare schema

Hos oss ligger lektionerna i lite längre block för att det du jobbar med verkligen ska sätta sig, och för att underlätta fördjupningar i ämnet. Schemat blir kompakt och effektivt, med ett minimum av håltimmar – något som uppskattas mycket av våra elever. Du hinner med det du vill (och behöver) göra både på skolan och på din fritid.

Bemannad skola till kl. 17

Tycker du att det kan vara svårt att komma vidare med studierna hemma? Genom att hålla öppet för självstudier till kl.17 flera dagar i veckan (med minst två lärare på plats), erbjuder vi dig en fristad där du kan komma vidare med dina studier på egen hand – bland likasinnade, utan eventuella småsyskon som stör och med garanterad studiero.

Fråga och ta dig vidare

Frågor för undervisningen framåt och bidrar till ett positivt klimat i klassrummet. Våra lärare arbetar mycket med gemenskaps- och trygghetsteman, för att skapa en fin klassrumsmiljö där du vågar fråga om allt. Du har också tillgång till digitala verktyg så du kan fråga utan att räcka upp handen, under och efter lektionstid.

Två kvinnliga elever sitter tillsammans och studerar i några böcker

Naturlig koppling till universitet/högskola

Redan ditt första år gör du ibland laborationer i biologi och kemi på både Chalmers och Göteborgs Universitet. Du går på prova-på föreläsningar, träffar högskolestudenter och tränar på att skriva och läsa den engelska som används i rapporter och läromedel på universitetet.

Gymkort för ökat välmående

Rörelse och motion är viktiga inslag i att må bra och hämta energi – och ger positiv effekt på både inlärning och koncentration. Våra idrottslektioner utgår från Nordic Wellness i Mölndal Galleria, vilket även innebär ett gymkort som du kan använda privat.

Utveckla skolan... och dig själv!

På Franklins gymnasium finns ett rikt socialt liv med olika elevföreningar. Just nu finns det bland annat : Elevrådet, Gay-straight alliance, Franklins FC (Fotbollsförening), Science club, Bridge- och fysikklubben och Franklins växtklubb.

Skolans ledning stöttar aktivt införandet av elevdriven verksamhet som bygger gemenskap, trivsel och traditioner. Vilken idé vill du förverkliga på skolan?

Arrow-right

Lärarna är väldigt motiverande och vill verkligen att vi ska lyckas. Att de har en tydlig lektionsplanering som man kan följa online, både före och efter lektionerna, underlättar mycket för våra studier.

Jessika, TE -20

Life Science-profilen bidrar med nya perspektiv inför framtiden. När jag började här visste jag inte riktigt vad jag ville göra i framtiden. Men nu har jag fått en massa nya intressen, framförallt Fysik.

Gori, NA -21

Det här är en liten skola och alla känner alla. Det går verkligen alltid att få kontakt med lärarna, oavsett vad det gäller. Dessutom är stämningen på skolan helt underbar. Alla är så glada när man möts på morgonen!

Linn, TE -20

Lärarna här är väldigt bra! De är så engagerade i sina ämnen och det smittar av sig så att du själv blir motiverad till att lyckas. Jag gillar också upplägget med lite längre lektioner.

Edvin, TE -21

Det är SÅ mycket som är bra med den här skolan! Som till exempel de långa lektionerna och Öppen skola med tillgång till lärare på eftermiddagarna. Att vi får både matkort och gymkort är en stor bonus!

Linn, TE -20

Schemat med senare skolstart och långa lektioner är superbra. När man är utsövd så lär man sig bättre på lektionerna. Dessutom är stämningen på skolan toppen!

Aleena, NA -20

Lärarna är top-notch! De är superbra på att undervisa och bjuder hela tiden på sig själva. De blir liksom mer än bara ”en lärare” för oss elever.

Jessika, TE -20

Ange bildtext

Dela på:

Senast uppdaterad