Digitalt stöd

Är du senior och du vill lära dig mer om att använda digital teknik? Här har vi samlat information och utbildningsmaterial som kan hjälpa dig framåt.

tre seniorer tar bild med telefon

Stöd och hjälp

Som senior i Mölndals stad har du möjlighet att ta del av olika former av stöd i att använda digital teknik. Vård- och omsorgsförvaltningen erbjuder digitalt stöd i hemmet som en serviceinsats genom hemtjänst. Förebyggandeenheten och biblioteken erbjuder också olika former av stöd och guidning i den digitala världen.

It-hjälp och surfcafé på träffpunkterna

Hjälpen är kostnadsfri och behöver du boka tid står det tydligt. Du kan få hjälp med allt från att skicka sms, ordna med smarta inställningar som textstorlek, ljud och ljus eller hjälp med att skapa e-mailadress eller ladda ner en app. Alla frågor är välkomna.

Tider för IT-Hjälp
Träffpunkten centrum: Drop-in varje torsdag mellan kl.12-13
Café Möllan, Göteborgsvägen 19.

Träffpunkten Kållered: fredag kl. 12.00, Datum: 7/10, 11/11, 9/12
Brattåsgården Kållered, entréplan vid restaurangen.

Apelgårdens miniträff torsdagar kl. 12.00, Datum: 20/10, 17/11
Apelgårdens församlingshem, Knäckepilsvägen 21.

Utbildningar i digital teknik

Det finns många olika utbildningar i hur du använder digital teknik. Här har vi samlat ihop en del av det utbud som finns att tillgå. Flera av utbildningar tar upp samma teman men presenteras på olika sätt. Välj det som passar dig bäst.

  • Seniorsurfarna utbildningsfilmer från UR där vi får följa och lära oss om digital teknik tillsammans med folkkära seniorer.
  • DAGNY appen som hjälper seniorer att använda digitala tjänster i mobilen.
  • Digitalhjälpen som är en sammanställning av Post och telestyrelsen på tjänster och webbplatser som ger dig information och vägledning i den digitala världen.
  • Digitala jag utbildning från Google Digitalakademin och Arbetsförmedlingen för dig som vill bli tryggare med att använda digitala tjänster i din vardag.
  • Handla tryggt på nätet Här hittar du tips kring näthandel från konsumentverket, konsumentrådgivningen och polismyndigheten.


Kontakt

Öppettider
måndag 8.00-16.30
tisdag     8.00-16.30
onsdag   8.00-16.30
torsdag  8.00-18.00
fredag    8.00-16.30

Text

Dela på:

Senast uppdaterad