Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate
Mölndals stads startsida

Digitalt stöd i hemmet

Från och med 1 januari 2020 kan du som är över 70 år ansöka om att få stöd i att lära dig använda digital teknik. Du kan även få digitalt stöd på Träffpunkter för seniorer i Mölndals stad.

Ny insats inom hemtjänsten

Nu finns en ny serviceinsats inom hemtjänsten som ger dig som fyllt 70 år möjlighet att få digitalt stöd i hemmet. Syftet med insatsen är att bibehålla eller öka äldres självständighet och minska ett digitalt utanförskap.

Du kan beviljas digitalt stöd i hemmet i 10 timmar under ett år. Insatsen beviljas utan behovsprövning, vilket betyder att ingen utredning behövs.

Handla på nätet

Den nya insatsen innebär att du kan få stöd i att använda digital teknik i vardagen, som exempelvis att beställa mat- eller apoteksvaror.

Utöka sociala nätverk

Insatsen kan även ge stöd i digital kommunikation för att utöka ditt sociala nätverk. Du kan exempelvis lära dig att kommunicera via sociala medier, göra bokningar eller streama TV-serier.

Digitala förutsättningar

För att du ska kunna få digitalt stöd i hemmet behöver du ha tillgång till internet och en dator, smartphone eller surfplatta.

Träffpunkter ger också digitalt stöd

Du som vill och kan är hjärtligt välkommen till våra Träffpunkter, mötesplatser för seniorer. Här anordnas en mängd aktiviteter, bland annat Träffpunktens internetcafé där du också kan få stöd i att använda digital teknik.

Kontakta din närmaste Träffpunkt för mer information.

Kontakt

Vård- och omsorgsförvaltningen
Göteborgsvägen 7
431 82 Mölndal
031-315 10 00 växel
031-315 27 49 fax
vardomsorg@molndal.se

Hjälpte den här informationen dig?

|

Dela på:

Senast uppdaterad 2019-11-26 10.43