Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Mölndals stads startsida

Aktuella uppdrag

Ge lite av dig själv och få mycket tillbaka. Genom att engagera dig som volontär och dela med dig av din kunskap och dig själv gör du en viktig insats. Du bidrar till både din egen och andras utveckling och glädje. Vi söker dig som vill berika ditt och andras liv, möta människor och skapa ett trivsammare Mölndal.

Volontär på Språkcafé

Språkcaféet är välbesökt och nu söker vi dig som vill bli volontär och som kan hjälpa
till som samtalsledare, läxhjälp eller högläsare. Som volontär på språkcaféet ingår du i en grupp med andra volontärer och träffar nya mölndalsbor både unga som äldre som du samtalar med på lättare svenska, till hjälp finns olika teman, samtalskort med mera. 
Vi söker dig som är social och tycker om att träffa nya människor. Du får kortare
utbildning kontinuerligt. 

Volontär på Träffpunkt för seniorer

Det finns tre Träffpunkter i staden; i Mölndal, Kållered och i Lindome. Det är en plats för gemenskap och träffpunkterna erbjuder också olika aktiviteter som gympa, yoga, IT-café, livscafé med mera för seniorer. Just nu söker de följande uppdrag med start omgående:

 • Värd på miniträffpunkt, Berghemsgatan, Mölndal
 • Samtalsledare på livscafé, Mölndal
 • Värd på miniträffpunkt, Kållered
 • Hjälpa till i caféet, Lindome
 • Var med och starta upp nya miniträffpunkter-  på Mölndals Stadsmuseum och  i Stensjökyrkans lokaler

Cykelkursvärd

Vill du vara med och hjälpa till att lära ut hur man cyklar en vecka i  juni och augusti? Vi har en ledare som håller i kursen som varvar teori med praktik, din roll blir att stötta deltagarna under utbildningens gång.

Vän till vän

Det finns äldre personer som känner sig ensamma och gärna vill träffa någon som har tid och lust att göra något trevligt tillsammans. Som att prata en stund, ta en promenad eller gå på en aktivitet eller utflykt. De bor antingen i sina ordinära hem eller på äldreboenden. Du väljer själv hur mycket tid du vill lägga och vi matchar ihop dig med någon som passar dina önskemål.

 • 9 personer i Mölndal
 • 1 person i Kållered

Volontär på Mölndals korttidshem

Mölndals korttidshem erbjuder anhöriga till barn och ungdomar med funktionshinder avlösning samt att det enskilda barnet ges möjlighet till stimulerande och utvecklande upplevelser under sin vistelse. Barnen och ungdomarna är mellan 0-22 år. Uppdraget innebär att leda barn- och ungdomsgrupper i:

 • musik – sång och rytmik
 • skapande verksamhet – bild, form
 • hantverk
 • drama, teater

Aktivitetsvärd på ett serviceboende

Vara med som extra vän i olika aktiviteter som huset anordnar. Eklanda Vall är en servicebostad för personer med funktionsnedsättning.

Volontär på äldreboende

Det finns nio äldreboenden i Mölndals stad. 
Här kan du göra många olika insatser, du kan exempelvis vara med som cafévärd på Eklanda gården eller Sörgården, besöka äldre och gå ut på promenader tillsammans, vara med och hjälpa till på bingostunden på Berzelius. Sjunga och spela, läsa tidningen eller diskutera litteratur tillsammans.

Högläsare

Gillar du att läsa och möta människor? Vill du bli högläsare för någon som inte kan läsa själv, men som gärna vill lyssna och prata?

Språkvän

Språkvän är ett sätt att mötas över gränserna. Personer som har uppehållstillstånd får kontakt med etablerade personer. Vardagen blir enklare, det blir lättare att lära sig det svenska språket och bli en del i samhället. Ni träffas för att umgås och prata svenska med varandra, till exempel promenera, träna, ta en fika, gå på studiecirklar eller kurser tillsammans. När och hur ofta ni ska träffas bestämmer ni tillsammans och vad ni vill göra utifrån era intressen och önskemål.

Fadderverksamhet ensamkommande ungdomar

Att vara fadder är att genom en personlig relation med en ungdom, asylsökande eller med uppehållstillstånd, vara med och skapa vägar till gemenskap, inkludering och integration. Det är också ett sätt att få lära känna en ung människa från en helt annan bakgrund än vår. Fadderuppdraget är ideellt och bygger på minst ett möte i månaden. Ett fadderteam sköter intervjuer och utbildning av faddrar och erbjuder löpande stöd. Verksamheten är ett samarbete mellan Mölndals stad, Göteborgs Räddningsmission och Svenska Kyrkan. Läs mer och ansök om att bli fadder här: http://www.raddningsmissionen.se/verksamhet/bli-fadder

Är detta något för dig?

Kontakt

Volontär i  Mölndal
031-315 16 33
volontar@molndal.se

Hjälpte den här informationen dig?

|

Dela på:

Senast uppdaterad 2018-02-21 08.54