Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

MÖLNDALS STAD

Mölndals stads startsida

Aktuella uppdrag

Genom att engagera dig frivilligt som volontär gör du en viktig insats. Känner du att du vill fylla ditt liv med att göra något roligt & meningsfullt? Vi söker dig som vill berika ditt och andras liv, möta människor och skapa ett trivsammare Mölndal.

Vän till vän

Det finns äldre personer som känner sig ensamma och gärna vill träffa någon som har tid och lust att göra något trevligt tillsammans. Som att prata en stund, ta en promenad eller gå på en aktivitet eller utflykt. De bor antingen i sina ordinära hem eller på äldreboenden. Du väljer själv hur mycket tid du vill lägga och vi matchar ihop dig med någon som passar dina önskemål.

 • 12 personer i Mölndal
 • 2 personer i Kållered
 • 1 i Lindome som önskar prata arabiska

Volontär på äldreboende

Det finns nio äldreboenden i Mölndals stad. Just nu finns inget specifikt uppdrag men vill du vara på ett äldreboende så finns det många äldre som skulle uppskatta att du kom och besökte!

Volontär på Träffpunkt för seniorer

Det finns tre Träffpunkter i staden; i Mölndal, Kållered och i Lindome. Det är en plats för gemenskap och träffpunkterna erbjuder också olika aktiviteter som gympa, yoga, IT-café, livscafé med mera för seniorer. Just nu söker de följande uppdrag med start omgående:

 • Värd på miniträffpunkt, Mölndal,
 • Samtalsledare på livscafé, Mölndal,
 • Hjälpa till på It-café, Mölndal
 • Värd på miniträffpunkt, Kållered
 • Hjälpa till på It-café, Lindome

Volontär på Mölndals korttidshem

Mölndals korttidshem erbjuder anhöriga till barn och ungdomar med funktionshinder avlösning samt att det enskilda barnet ges möjlighet till stimulerande och utvecklande upplevelser under sin vistelse. Barnen och ungdomarna är mellan 0-22 år. Uppdraget innebär att leda barn- och ungdomsgrupper i:

 • musik – sång och rytmik
 • skapande verksamhet – bild, form
 • hantverk
 • drama, teater

Aktivitetsvärd på ett serviceboende

Vara med som extra vän i olika aktiviteter som huset anordnar. Eklanda Vall är en servicebostad för personer med funktionsnedsättning.

Högläsare

Gillar du att läsa och möta människor? Vill du bli högläsare för någon som inte kan läsa själv, men som gärna vill lyssna och prata?

Språkvän

Språkvän är ett sätt att mötas över gränserna. Personer som har uppehållstillstånd får kontakt med etablerade personer. Vardagen blir enklare, det blir lättare att lära sig det svenska språket och bli en del i samhället. Ni träffas för att umgås och prata svenska med varandra, till exempel promenera, träna, ta en fika, gå på studiecirklar eller kurser tillsammans. När och hur ofta ni ska träffas bestämmer ni tillsammans och vad ni vill göra utifrån era intressen och önskemål.

Fadderverksamhet ensamkommande ungdomar

Att vara fadder är att genom en personlig relation med en ungdom, asylsökande eller med uppehållstillstånd, vara med och skapa vägar till gemenskap, inkludering och integration. Det är också ett sätt att få lära känna en ung människa från en helt annan bakgrund än vår. Fadderuppdraget är ideellt och bygger på minst ett möte i månaden. Ett fadderteam sköter intervjuer och utbildning av faddrar och erbjuder löpande stöd. Verksamheten är ett samarbete mellan Mölndals stad, Göteborgs Räddningsmission och Svenska Kyrkan. Läs mer och ansök om att bli fadder här: http://www.raddningsmissionen.se/verksamhet/bli-fadder

Cykelkursvärd

Vill du vara med och hjälpa till att lära ut hur man cyklar. Vi har en ledare som håller i kursen som varvar teori med praktik, din roll blir att stötta deltagarna under utbildningens gång.

Läxhjälp

Många ungdomar behöver hjälp med sina läxor. Gillar du ungdomar och vill hjälpa dem då är detta är uppdraget för dig.

Extra vuxen i generationsmöten

Som extra vuxen i generationsmöten planerar och utför du gemensamma uppdrag tillsammans med gymnasieungdomar i Mölndal, Kållered och Lindome. Exempel på tidigare uppdrag har varit att aktivera seniorer på äldreboenden och träffpunkter i respektive bostadsområde.

Är detta något för dig?

Kontakt

Volontär i  Mölndal
031-315 16 33
volontar@molndal.se

Hjälpte den här informationen dig?

|

Dela på:

Senast uppdaterad 2017-11-03 10.51