Aktuella uppdrag

Ge lite av dig själv och få mycket tillbaka. Vi söker dig som vill vara med och berika ditt och andras liv för ett trivsammare samhälle.

Volontäruppdrag sagoberättare och handarbete.

Vad är du intresserad av?

Det finns en mängd olika uppdrag för dig som vill vara volontär:

Var med som publik/artistvärd den 6 juni

Mölndals stad firar årligen nationaldagen tillsammans med musik och högtidstal. För att ge allmänheten ett härligt mottagande och säkerställa trivsel, ordning och säkerhet på plats, söker vi nu efter värdar till arrangemanget!

2 personer: Artistvärdar som vägleder artister (både unga och vuxna) och högtidstalare. Ansvar för ”backstage-utrymmen” inkl. dukning av fika, förberedelserum, uppackningsrum osv. Hjälp vid insläpp i loger och till scenen. Uppsnyggning av utrymmena efteråt.

4-10 personer: Publikvärdar som iordningsställer platsen – ställa ut bänkar, pynta scen och tält – samt vägleder publiken, svarar på frågor, delar ut program och flaggor. Uppsnyggning av platsen efteråt.

Tid: 10.00-14.30 den 6 juni.

Promenadsällskap

En pigg dam på 101 år söker promenadsällskap, hon brukar ta sina dagliga promenader i 30–40 minuter runt 11.30 -12.15. Damen går med rullator och behöver få komma ut lite oftare och få promenera och prata. Hon bor i centrala Mölndal.

Hjälp seniorer besvara enkät på Brogården

Nu söker vi 3-4 st volontärer som kan hjälpa seniorerna att besvara enkäten från socialstyrelsen, enkäten ska vara inlämnad i slutet av maj.

Sagoläsare

Vommedalens förskola i Kållered söker dig som gillar att umgås och läsa böcker för barn. Som sagoläsare på förskola läser du och pratar om sagor och barnböcker tillsammans med barnen. Det här uppdraget passar dig som tycker om att umgås med barn och så klart att berätta sagor för dem för dem.

Trygghetsboende-värd

Det finns tre stycken trygghetsboenden i Mölndals stad; i Kållered på Brattåsgården, på Berzelius i centrala Mölndal samt på Sörgården i Krokslätt. Nu söker vi dig som gillar seniorer och vill vara med och förgylla deras vardag en stund på dagtid. Det kan handla om att ta en promenad, umgås och fika, läsa tidningen, eller bara sitta ner och prata en stund, kanske på någon av de härliga uteplatserna.

Språkcafé Möllan

Som volontär på språkcaféet ingår du i en grupp med andra volontärer och träffar nya mölndalsbor, både unga som äldre som du samtalar med på lättare svenska. Till din hjälp finns olika teman och samtalskort. Vi söker dig som är social och tycker om att träffa nya människor. Vi söker även någon som vill vara med i själva caféet och fixa med fika tillsammans med en av volontärerna som tränar på svenska. Som språkcafé-volontär får du ta del av kortare utbildningar kontinuerligt. Språkcaféerna är välbesökta och nu söker vi dig som vill bli språkvärdsvolontär. Vi utgår ifrån Café Möllan på Kulturhuset Möllan, centralt i Mölndal mellan ca kl 17-19 på torsdagar.

Språkcafévärd på SFI Campus Mölndal

Som volontär på språkcaféet ingår du i en grupp med andra volontärer och träffar nya mölndalsbor, både unga som äldre, som du samtalar med på lättare svenska, till din hjälp finns olika teman och samtalskort. Caféet är välbesökt och mycket uppskattat av både besökare och volontärer. Vi söker dig som är social och tycker om att träffa nya människor från olika kulturer. Som språkcafévärd på SFI får du kortare utbildningar kontinuerligt.
Uppdraget är på tisdagar mellan klockan 11.15-13.00.

Hembesök hos någon som längtar efter sällskap?

Vän-vän är ett volontäruppdrag där du som volontär gör hembesök hos en senior som ansökt om att träffa en volontär för pratstunder, fika kanske är det någon som längtar efter att komma ut på promenad eller att få åka iväg och shoppa tillsammans. Du blir en efterlängtad person.

Språkvän

Språkvän är ett uppskattat volontäruppdrag, det är ett uppdrag för dig som är social och vill träffa nya vänner, bygga broar mellan kulturer och bidra till integration. Ni träffas och bestämmer vad just ni vill göra tillsammans. Ta en promenad, träna, fika eller kanske äta middag ihop? Du träffar någon som vill träffa nya vänner, träna på att prata svenska och lära sig mer om sitt nya närområde.

Träffpunkter

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla digitala möten med seniorer. Det finns tre större Träffpunkter i staden; Mölndal, Kållered och Lindome samt några mindre miniträffpunkter. Det är platser för gemenskap, olika aktiviteter som gympa, yoga, internetcafé, livscafé, stickcafé, hjärngympa med mera.

Äldreboende

Som volontär kan du bidra till en trevlig stund tillsammans med de seniorer som är boende på respektive äldreboende. I din roll som volontär kan det vara att du besöker enskilda seniorer som önskar sällskap eller att du är med och anordnar högläsning, gympa, promenader, dam eller herrklubb, konstpaus eller om du är bra på något som du vill erbjuda.

Berzelius

Just nu behöver vi någon som skulle vilja komma och läsa för boende på Berzelius, det finns många som längtar efter härliga läsupplevelser. Bingo och gympa och musikunderhållning är aktiviteter som är mycket uppskattade och som händer varje vecka, här kan du vara med och hjälpa till att lägga guldkant på vardagen för seniorerna. Just nu söker de lite extra dessa uppdrag:

 • Högläsare måndagar 14.15-15 med fika efteråt
 • Promenader torsdagar 10.30 eller när du kan
 • Bingohjälp onsdagar 14-15 med fika

Brattås

Vill du hjälpa till och promenera tillsammans med seniorer? Det finns många seniorer som gärna vill komma ut på promenad flera gånger i veckan och skulle bli glada om du kan bli en promenadvän.

-Man söker dig som kan komma på besök och som gärna kan följa med ut på restaurang då och då för en gemensam lunch. Han är intresserad av journalistik och politisk historia.

Sörgården

Sällskap söks till:
Man som älskar att lyssna på musik, vill du vara med och lyssna och prata musik, kanske ta en promenad?
Damer önskar sällskap, promenera och prata.

Sörgården söker också dig som kan vara med och hjälpa till med olika aktiviteter för seniorerna. Det kan vara vid musikunderhållning eller att gå promenader, cykla tillsammans på elcykeln eller bara prata en stund.

Exempel på uppdrag inom äldreboende:

 • Vän-vän, sällskap
 • Musikvärd
 • Promenadsällskap
 • Fixa i trädgården tillsammans
 • Spela musik, instrument, sjung
 • Läs och diskutera böcker/tidningar
 • Herrklubb eller damklubbsvärd
 • Cafévärd
 • Cykla tillsammans på elcykel
 • Aktivitetsledare - Bingo, Café, gympa, yoga, måla, bio
 • Utflykter

Hittar du något som passar dig?

Kontakt

Volontär i  Mölndal
031-315 16 33
volontar@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad