Träffpunkter

Träffpunkterna erbjuder mötesplatser och hälsofrämjande aktiviteter för seniorer runt om i Mölndals stad. Det kostar ingenting att besöka en träffpunkt, men ibland kan du behöva betala för vissa aktiviteter. 

Träffpunkter

På träffpunkterna kan du umgås, delta i aktiviteter eller ta en fika. Du är välkommen när det passar dig och många av grupperna har drop-in, där du inte behöver anmäla dig i förväg.

Träffpunkterna har program med aktiviteter som digitalt stöd, föreläsningar, olika sorts gympa och underhållning. Många av gruppledarna är från Volontär i Mölndal och vi samarbetar också med Studieförbund, Svenska Kyrkan och Biblioteken i Mölndal för att kunna erbjuda ett varierat programutbud.

Välkommen till:


Gratis broddar och levande musik

Fira FN:s internationella äldredag med oss! Mölndals stad delar ut gratis broddar till seniorer över 70 år. Passa på att hämta ditt par på äldredagen, tillsammans med information om balansövningar.
Under dagen kan du vara med på kortare gympapass, testa din balans, träffa stadens fixare, såväl den digitala fixaren som hemmafixaren. Café Möllan finns på plats och säljer fika och som avslutning lyssnar vi till Mikael Mille Andersson som spelar klockan 14.00.

När: Fredag 1 oktober kl.12.00-15.00 i festsalen på Kulturhuset Möllan. Kostnadfritt, ingen föranmälan.


Digitalt stöd

En av Träffpunkternas uppgifter är att ge stöd till dig som vill lära dig digital teknik, som smarta telefoner, surfplattor och hur internet fungerar.

På sidan Digitalt stöd har vi samlat information och utbildningsmaterial som kan hjälpa dig framåt. Här finns även Webbverkstan, en digital mötesplats där Träffpunkternas digitala aktiviteter finns samlade.

Staden har också en Digital fixare som kan hjälpa dig och lära ut digital teknik. Här kan du även låna en smart telefon eller surfplatta för att se om det är något för dig.


Träffpunktens sommarcafé i stadsparken

Under den varma delen av året driver träffpunkterna ett café i Stadsparken. Träffpunktens Sommarcafé skall bidra till att parken blir en levande mötesplats för alla mölndalsbor.


Äta på äldreboende

Restaurangerna på våra äldreboenden fungerar som naturliga mötesplatser. Här kan du som är pensionär vanligtvis äta lunch till subventionerat pris.


Kontakt

Vård- och omsorgsförvaltningen
Göteborgsvägen 11-17
Post: Göteborgsvägen 7, 431 82 Mölndal
031-315 10 00 kontaktcenter
031-315 27 49 fax
kontakt@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad