Träffpunkter

Träffpunkterna erbjuder mötesplatser och hälsofrämjande aktiviteter för seniorer runt om i Mölndals stad. Det kostar ingenting att besöka en träffpunkt, men ibland kan du behöva betala för vissa aktiviteter. 

Gå direkt till program för träffpunkterna genom att klicka här.

Restriktioner

Vi följer utvecklingen av pandemin och förhåller oss till de restriktioner Västra Götalandsregionen och staden sätter för vår verksamhet. Eftersom läget är osäkert just nu med vilka programpunkter som kan genomföras enligt vår planering, reserverar vi oss för förändringar i programmet. Just nu ses endast mindre grupper inomhus medan miniträffpunkter och gympor flyttat ut.

På träffpunkterna kan du umgås, delta i aktiviteter eller ta en fika. Du är välkommen när det passar dig och många av grupperna har drop-in, där du inte behöver anmäla dig i förväg.

Träffpunkterna har program med aktiviteter som digitalt stöd, föreläsningar, olika sorts gympa och underhållning. Många av gruppledarna är från Volontär i Mölndal och vi samarbetar också med Studieförbund, Svenska kyrkan och biblioteken i Mölndal för att kunna erbjuda ett varierat programutbud.

Välkommen till:

Gratis broddar

Mölndals stad delar ut gratis broddar till seniorer över 70 år. Du kan hämta dina broddar på träffpunkterna i Lindome, Kållered och Mölndal.

Digitalt stöd

En av träffpunkternas uppgifter är att ge stöd till dig som vill lära dig digital teknik, som smarta telefoner, surfplattor och hur internet fungerar.

På sidan Digitalt stöd har vi samlat information och utbildningsmaterial som kan hjälpa dig framåt. Här finns även Webbverkstan, en digital mötesplats där Träffpunkternas digitala aktiviteter finns samlade.

Staden har också en digital fixare som kan hjälpa dig och lära ut digital teknik. Här kan du även låna en smart telefon eller surfplatta för att se om det är något för dig.

Träffpunktens sommarcafé i stadsparken

Under den varma delen av året driver träffpunkterna ett café i stadsparken. Träffpunktens sommarcafé skall bidra till att parken blir en levande mötesplats för alla mölndalsbor.

Äta på äldreboende

Restaurangerna på våra äldreboenden fungerar som naturliga mötesplatser. Här kan du som är pensionär vanligtvis äta lunch till subventionerat pris.


Kontakt

Vård- och omsorgsförvaltningen
Göteborgsvägen 11-17
Post: Göteborgsvägen 7, 431 82 Mölndal
031-315 10 00 kontaktcenter
031-315 27 49 fax
kontakt@molndal.se

Dela på:

Senast uppdaterad