Discgolf

Discgolf är en växande friluftsaktivitet. Det går ut på att du ska kasta en disc i en discgolfkorg och klara banan med så få kast som möjligt. Passa på att testa och njut av naturen samtidigt. Vem i kompisgänget får bäst resultat?

Discgolf, som också kallas frisbeegolf, är uppskattat av såväl unga som vuxna. I dags­läget har Mölndal en discgolf­bana. Den ligger i centrala Mölndal.

Åbybergsparkens discgolfbana

Åbybergsparkens discgolfbana består av nio korgar. Banan är lämpad för nybörjare och för dig som hållit på ett litet tag. Samt­liga nio korgar har par 3.

Banan börjar och slutar på Åbybergsparken, där korg 1 och 9 finns. Du kan såklart börja med vilken korg du vill. Oavsett vilken korg du börjar med så har du en vacker promenad i härlig natur att se fram emot.

Du tar med egna discar. Har du inga discar finns aktivitets­box från Piffl vid starten av Discgolfbanan i Åbybergsparken samt vid Åby näridrottsplats där du kan hyra discar, ladda ner appen Piffl så kommer du igång.

Förhållningsregler

  • Visa hänsyn till andra spelare och parkbesökare.
  • Kasta aldrig om någon befinner sig i banan.
  • Släng inte skräp i naturen.

Hitta hit

Från stadsparken eller Möln­dals innerstad kan du prome­nera upp från Storgatan eller Frölundagatan.

Närmaste busshållplats är Storgatan och Våggatan. Väljer du att börja vid hål 5 kan du resa till Katrinebergsgatan.

Parkering finns till exempel vid Tempelgatan och Mölndal Gallerias parkerings­hus.

Översiktskarta över banan

Bild som visar karta över Åbybergsparken och discgolfbanan

Felanmälan

Om du ser något som är trasigt på discgolfbanan uppskattar vi om du anmäler det, via vår felanmälan eller ringer till Kontaktcenter Mölndal. Tack!

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad