Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Växthuset

På skolan har vi ett växthus dit de flesta av våra elever någon gång kommer under sin utbildning, oavsett vilket program de läser.

I växthuset arbetar vi praktiskt, yrkes- och vardagsnära med lökväxter, plantor och krukväxter. Vi skapar blomsterarrangemang, allt efter årets växlingar. Varje säsong avslutas med försäljning av de växter som odlats fram.

Eleverna på individuella programmet sätter lökar, för att sedan se blommorna växa och till slut sälja buketter, krukväxter eller blomstergrupper.

Eleverna som läser programmet för hotell, restaurang och bageri skapar bordsdekorationer i växthuset som sedan pryder vår restaurang Freja.

För eleverna som läser programmet för estetisk verksamhet finns även möjlighet att skapa dekorationer i exempelvis betong som sedan säljs eller pryder blomstergrupper.

Målet är att eleverna skall vara med hela vägen, från frö till blomma, och se hur det de varit med och skapat kommer till användning.

Det bästa på Frejagymnasiet är att grupperna är små och att lärarna är duktiga på att förklara så att jag förstår.

Frida, åk 2, 2017

Vill du läsa årets broschyr som pdf?

image/svg+xml symboler

Dela på:

Senast uppdaterad 2019-10-02 13.45

.

Öppet hus eller skolbesök?

Vi har nu haft läsårets sista Öppet hus. Vill du besöka oss ändå? Boka tid för enskild visning! Nästa Öppet hus planeras till 4/11.

100%

Alla våra elever har sysselsättning som t.ex. arbete, folkhögskola eller daglig verksamhet när de slutat sin utbildning hos oss.