Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

MÖLNDALS STAD

Mölndals stads startsida

Cykling

Som cyklist är du med och skapar ett hållbart samhälle. Därför arbetar Mölndals stad med att göra det enkelt och bättre att cykla i Mölndal.

Cyklist i Mölndals centrum. Foto Sonja Skäär

Målet är att antalet cykelresor ska öka med drygt 6 procent per år. Därför satsar vi på att bygga ut de 12 mil cykelbanor vi har och göra säkerheten vid exempelvis korsningar bättre. Vi gör även insatser för att stimulera fler till att cykla, till exempel kampanjen Cykelsmart i Mölndal under våren och hösten.

För att planera din cykling kan du använda Mölndals stads cykelkartaPDF eller Trafiken.nu´s cykelreseplanerare.

Cykelvänlig arbetsplats - en utmärkelse för Mölndals arbetsplatser

Cykelvänlig arbetsplats är en utmärkelse till de arbetsplatser som gör det lätt för sina anställda att cykla till, från och inom arbetet. Deltagandet är kostnadsfritt och öppet för alla arbetsplatser, stora som små, privata som offentliga.

Cykelsmart - visst är du det!

Att bli cykelsmart innebär att du upptäcker, eller återupptäcker, fördelarna med att cykla. För hälsans, miljöns, plånbokens och livsglädjens skull.

Genom en undersökning har vi tagit fram tre typer av resenärer som finns i Mölndal. Vem av dem är du - vanecyklisten, flexibilisten eller vanebilisten? Och vad kan du göra för att bli mer cykelsmart? Vi har tipsen som passar just dig och dina resvanor!

Kontakt

Emma Sjögren
Projektledare Hållbart resande
Tekniska förvaltningen
031-315 15 23
emma.sjogren@molndal.se

Hjälpte den här informationen dig?

|

Dela på:

Senast uppdaterad 2017-05-15 08.08