Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Mölndals stads startsida

Cykling

Som cyklist är du med och skapar ett hållbart samhälle. Därför arbetar Mölndals stad med att göra det enkelt och bättre att cykla i Mölndal.

Fyra cyklister. Foto: Mandfred Antranias Zimmer från Pixabay

Hur tycker du det är att cykla i Mölndal?

Målet är att antalet cykelresor ska öka med drygt 6 procent per år. Därför satsar vi på att bygga ut de 14 mil cykelbanor vi har och göra säkerheten vid exempelvis korsningar bättre. Vid flera korsningar har vi så kallade Bikers rests där man kan sätta ner foten och hålla sig medan det är rött ljus.

Vi gör även insatser för att stimulera fler till att cykla, bland annat jobbar vi för att få med fler skolor i utmaningen På egna ben, vi lånar ut elcyklar via biblioteken i Mölndal, Kållered och Lindome och vi anordnar en cykeldag varje vår med gratis cykelservice i samband med Hållbarhetsveckan. Från våren 2020 finns även Styr & Ställ som lånecykelsystem i Mölndal och Göteborg. 

För att planera din cykling kan du använda Mölndals stads cykelkartaPDF eller cykelreseplaneraren på Trafiken.nu.

Cykelsmart - visst är du det!

Att bli cykelsmart innebär att du upptäcker, eller återupptäcker, fördelarna med att cykla. För hälsans, miljöns, plånbokens och livsglädjens skull.

Genom en undersökning har vi tagit fram tre typer av resenärer som finns i Mölndal. Vem av dem är du - vanecyklisten, flexibilisten eller vanebilisten? Och vad kan du göra för att bli mer cykelsmart? Vi har tipsen som passar just dig och dina resvanor!

Kontakt

Emma Sjögren
Projektledare Hållbart resande
Tekniska förvaltningen
031-315 15 23
emma.sjogren@molndal.se

Hjälpte den här informationen dig?

|

Dela på:

Senast uppdaterad 2020-03-10 16.01