Sevärdheter

I Mölndal finns många sevärda platser. Njut av unika naturmiljöer och kultur­miljöer, ett pris­belönt stadsmuseum och vackra Gunnebo slott.

Forsen i Kvarnbyn i kvällsljus.


Här finns platser att upptäcka och återkomma till. Fornläm­ningar, hem­bygdsgårdar och vackra utemiljöer, både för dig som är på besök och för dig som vill se nya sidor av ditt eget Mölndal.

Vad vill du göra?

I stadens evenemangkalen­der får du en överblick av vad som är på gång just nu, arran­gerat av eller i samar­bete med Mölndals stad. Till de årligen återkommande evenemangen hör Musik på vattnet och Jul i Kvarnbyn.

Mölndals Kvarnby är en sevärd kultur­miljö med den brusande forsen i centrum. Här finns en av många natur- och kultur­stigar i kommunen — lättill­gängliga vandrings­leder med informationsskyltar om platser­nas natur- och kulturvärden. I Kvarnbyn finns även Mölndals stadsmuseum, samt en hem­bygds­gård med till­hörande museer.

I Mölndal finns också många andra besöksmål, som till exempel Gunnebo Slott och Trädgårdar, en av Sveriges främsta 1700-talsanläggningar och ett mycket populärt utflyktsmål

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad