Sevärdheter

I Mölndal finns många sevärda platser. Unika naturmiljöer och kulturmiljöer, vackra Gunnebo slott och ett prisbelönt stadsmuseum.

Fallen i Kvarnbyn. Fotograf: Hans Wretling


Här finns platser att upptäcka och återkomma till, fornlämningar, hembygdsgårdar och vackra utemiljöer, både för dig som är på besök och för dig som vill se nya sidor av ditt eget Mölndal.

Vad vill du göra?

I stadens evenemangskalender får du en överblick av vad som är på gång just nu, arrangerat av eller i samarbete med Mölndals stad. Till de årligen återkommande evenemangen hör Musik på vattnet och Jul i Kvarnbyn.

Mölndals Kvarnby är en sevärd kulturmiljö med den brusande forsen i centrum. Här finns en av många natur- och kulturstigar i kommunen — lättillgängliga vandringsleder med informationsskyltar om platsernas natur- och kulturvärden. I Kvarnbyn finns även Mölndals stadsmuseum, samt en hembygdsgård med tillhörande museer.

I Mölndal finns också många andra besöksmål, som till exempel Gunnebo Slott och Trädgårdar, en av Sveriges främsta 1700-talsanläggningar och ett populärt utflyktsmål

Kontakt

Informationscentralen
Göteborgsvägen 11-17
431 82 Mölndal
031-315 10 10
031-87 76 68 fax
infocentralen@molndal.se

Hjälpte den här informationen dig?

|

Dela på:

Senast uppdaterad 2019-12-05 11.16