Om kulturskolan

Till kulturskolan kan du komma på din fritid för att lära dig spela, sjunga, dansa, spela teater, skapa film eller konst. Här finns massor av barn och unga med liknande intressen att umgås och ha roligt tillsammans med.

Kulturskolans lokaler finns på Fiskargatan 4, på samma område som Fässbergsskolan. Hit kommer mängder av elever för att delta i undervisning i en rad olika ämnen på eftermiddagar och kvällar. Många av kulturskolans instrumentlärare åker runt bland kommunens grundskolor och undervisar på fritidstid. Dans kan man gå i på olika ställen runtom i Mölndal, Kållered och Lindome.

Kurser för barn och unga

På kulturskolan går nästan 1700 elever i olika ämnen och alla barn och ungdomar mellan 0-19 år i Mölndal är välkomna. I kurskatalogen kan du se vilka kurser som finns och ställa dig i kö. Kulturskolans verksamhet är delvis skattefinansierad men varje kurs har också en terminsavgift som varierar beroende på ämne. Du kan se vad kurserna kostar i kurskatalogen.

Konserter och evenemang

Varje år är kulturskolans elever inblandade i över 100 evenemang. Vi anordnar allt från mindre konserter till större föreställningar med kända artister. Du möter oss exempelvis varje år i Musik på vattnet och Mölndals stads nationaldagsfirande.

Vi har alltid olika projekt på gång, samarbeten med spännande gästartister och en stor skara engagerade lärare som gör allt för att du ska trivas här på kulturskolan.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad