Första skridskoåket för grundsärskolans elever

Vi är i Angered Arena och det är friluftsdag för eleverna som går på Katrinebergs grundsärskola. Nu ska det äntligen bli av. Vi ska åka skridskor! För allra första gången. Vår förhoppning är att eleverna ska få uppleva rörelseglädje och en känsla av frihet på isen.

Friluftsdag på Åby ishall med Katrinebergs grundsärskola

Nu är vi redo!

I uthyrningsrummet finns fyrahundra skridskor, massor av hjälmar och en hjälpsam personal. Inne i ishallen får eleverna på sig en kroppssele. Eleverna rullar ut på isen i sina rullstolar och blir kopplade med en kroppssele i linan som är fäst i åkvagnarna som löper i skenan i taket. NoFallutrustningen gör det möjligt för våra elever som använder rullstol att åka skridskor som alla andra barn och ungdomar. Vi har hyrt ishallen i fyra timmar och eleverna turas om att åka två och två. Vi har en fantastisk dag! Detta vill vi göra igen! Vår förhoppning är att Åby Ishall också införskaffar NoFallutrustning så våra elever kan åka skridskor i Mölndal.

I kunskapskraven i grundsärskolans kursplan står följande.

eleven deltar i att använda fin- och grovmotorik i olika aktiviteter och deltar i att utföra rörelser med balans och kroppskontroll.

Välkommen att se vår film från dagen i ishallen!

 

Anette Hedlund
anette.hedlund@molndal.se
Klasslärare/specialpedagog på Katrinebergs grundsärskola i Mölndal.

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300

    Dela på:

    Senast uppdaterad