Workshop i digitaliseringens tecken

Goa skratt med modig personal på Valås- Sinntorps och Kyrkängens förskolor.

På stadens gemensamma studiedag måndag den 30/10 så arbetade vi alla en halvdag med digitalisering utifrån stadens gemensamma upplägg. Under eftermiddagen så fortsatte pedagogerna på Valås-, Sinntorps och Kyrkängens förskola utifrån samma tema.

Test av spännande teknik

Vår engagerade IKT-grupp från våra tre förskolor hade tillsammans satt ihop en digital workshop där man fick möjlighet att prova på att arbeta med Green screen, göra egna QR-koder, arbeta med Makeymakey och även vidareutveckla arbetet med våra Blue-bots. Det fanns även möjlighet att testa olika varianter av projicering på ett enkelt sätt. Att testa på hur man kan arbeta med hologram var också en del som ingick i eftermiddagens workshop.

Personal med ipads skf
qr-koder skf

Våra språkutvecklare har under en tid arbetat en hel del med användandet av QR-koder ute på förskolorna. Nu gavs det möjlighet att inspirera och ta kunskapen vidare. Det var härligt att i ett utifrånperspektiv ta del av engagemanget som syntes tydligt ute i de olika grupperna.

Nu är det barnens tur

I förarbetet med arbetet med Green screens så hade det gjorts en inköpstur för inhandling av gardinstång och gröna lakan. Dessa monterades sedan enkelt upp och finns nu ständigt tillgänglig för både barn och pedagoger att använda sig av.

Förskolepersonal skf

Övriga programmeringsverktyg som Blue-bots och Makey makey har funnits en längre tid på våra förskolor och blivit olika mycket använda. Men utifrån gensvaret med arbetet på studiedagen så är jag säker på att de kommer att utgöra ständigt återkommande inslag tillsammans med barnen där pedagoger och barn tillsammans kommer att upptäcka nya spännande möjligheter inom digitaliseringens värld.

Mod och glädje

En rolig och inspirerande dag med många goa skratt och lust att vidareutveckla arbetet. Ett av dagens viktigaste ord blev ordet ”mod”. Mod att våga prova, mod att misslyckas, mod att tänka utanför boxen… Nu ligger ansvaret på var och en att utifrån nya kunskaper, intresse och engagemang arbeta för att våra barn ska få äga vårt vidare arbete med digitalisering och få inflytande utifrån intresse och nyfikenhet. Vi är alla medupptäckare tillsammans med våra barn!

Vid pennan
Eva Rolander
förskolechef Valås, Sinntorp och Kyrkängens förskola

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300

    Dela på:

    Senast uppdaterad