Profilen Sofia Knüppel

Vad gör man egentligen som miljösamordnare och internationell samordnare i Mölndal? Detta vet Sofia Knüppel, som jobbar med dessa uppdrag varje vecka. Här intervjuas hon av Hanna från årskurs nio som var jobbskuggare under en dag på Pedagog Mölndal.

Sofia K Profilen skf

En vanlig och tidig morgon i november har Sofia sagt ja till att bli intervjuad för pedagog Mölndal. Även om det är kallt ute är det varmt inomhus och Sofia gör sig redo för första frågan.

Vem du är som miljösamordnare och internationell samordnare?
Rollen jag har som miljösamordnare och internationell samordnare är framförallt att stötta processer i arbetet med miljömålen för Mölndal, för både förskolor och skolor. Jag visar på vilka möjligheter som finns och förenklar för pedagogerna när de vill söka internationella projekt. Detta gör att jag får samarbeta med andra förvaltningar. Förutom det jobbar jag med stöd och utveckling och får varierande uppdrag från ledningsgruppen. Som miljösamordnare är det också viktigt att man kan svara på frågor och guida. Jag har alltså många bollar i luften där en del också handlar om att skapa forum för nätverk med utbildning och spridning inom båda områdena.

En riktigt bra dag på jobbet, vad händer då?
En riktigt bra dag på jobbet för mig är att jag har mycket variation. Jag sitter på kontoret en stund under dagen och svarar på ärenden. För mig är också enhetsbesök en viktig del där jag träffar pedagoger och barn. Men något som verkligen gör min dag riktigt bra är om jag får en utmanande fråga! Om det har varit en sådan perfekt dag, vill jag inte sluta.

Ditt bästa yrkestips?
Mitt bästa tips är att möta personer eller enheten där de befinner sig och underlätta så att de kan fortsätta med sitt jobb. Förutom det är mitt bästa yrkestips att se många möjligheter och veta att man även kan skapa möjligheter.

För mig är bästa möjliga Mölndal varje dag när:
När Mölndal skapar bästa möjliga förutsättningar för varenda barn i våra verksamheter. Digitalisering, internationalisering och hållbar utveckling går hand i hand och är viktiga delar när vi förbereder eleverna och barnen för framtiden.

Skicka med en utmanande fråga till oss alla.
Vad gör just du angående Agenda 2030 målen?

/Hanna Hjelmberg

(*Agenda 2030: En utvecklingsagenda med 17 mål, de globala målen som står för hållbar utveckling. Där det finns tre viktiga perspektiv: Socialt, ekonomiskt och miljömässigt hållbar utveckling. Källa: FN-förbundet Una Sweden.)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300

    Dela på:

    Senast uppdaterad