Profilen Anna Brügge Josefsson

Anna Brügge Josefsson är verksamhetschef för Mölndals förskolor. Här delar hon bland annat med sig av sina tankar om hållbart ledarskap.

Profilen Anna BJ. Foto: Marie Eiksson

Vem är du som verksamhetschef Anna?
Under åtta år har jag varit aktiv och delaktig i Mölndals förskoleutveckling som förskolechef och dessförinnan arbetade jag som förskollärare.

Som verksamhetschef ser jag nu fram emot att arbeta med hållbarhet utifrån olika dimensioner som hållbar kompetens, hållbart ledarskap och hållbar ekonomi. För mig betyder hållbar kompetens att stanna upp och reflektera tillsammans med andra. Jag tänker att kommunikation är grunden för att lära och utvecklas tillsammans i en organisation.

En riktigt bra dag på jobbet vad händer då?
En stor del av mitt arbete bygger på samverkan på olika plan och med olika instanser. En bra dag finns jag ute i verksamheten i de verkliga mötena med chefer, pedagoger, barn och vårdnadshavare. Dagen skulle kunna fortsätta med att jag deltar i forum där vi sätter Mölndal på kartan genom nätverkande i sammanhang där vi ser att det vi gör, gör skillnad. Det kan vara möten internt i Mölndal men också nätverk som GR där olika kommuner möts.

Ditt bästa yrkestips?
Att skapa bästa möjliga förutsättningar för att få medarbetare att växa, vara kreativa och känna meningsfullhet. Det handlar mycket om tillit och att få människor att tro på det de gör.

Vad är bästa möjliga Mölndal varje dag för dig?
När varje individ i vår organisation får ett respektfullt bemötande. Att vi skapar bästa möjliga förutsättningar för barns utbildning med ett stort fokus på delaktighet och inflytande där barn ses som rättighetsbärare.

Skicka med en utmanande fråga till oss!
Vad är hållbarhet för dig? Och hur bidrar du till en hållbar vardag för dig själv och de du möter i din vardag?

Tack Anna för att du delade med dig av dina tankar!

Marie Eriksson

Verksamhetsutvecklare

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300

    Dela på:

    Senast uppdaterad