Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate

Utbildningar

Hos oss kan du välja mellan hela åtta (!) varianter på gymnasieutbildningar. Vad är du intresserad av?

Hur vill du läsa på gymnasiet - så mycket på en arbetsplats som möjligt, eller med en fot kvar i skolan?

Skolförlagd utbildning innebär att du läser yrkesämnena i skolan tillsammans med din lärare och dina klasskamrater. För att testa dina kunskaper och se hur det går till i verkligheten, gör du sedan praktik på verkliga arbetsplatser. Vi erbjuder Barn- och fritids-, samt Vård- och omsorgsprogrammet som skolförlagd utbildning.

Lärlingsutbildning innebär att du är ute på en eller flera verkliga arbetsplatser minst halva din studietid. I skolan läser du svenska, engelska, matematik och andra gymnasiegemensamma ämnen. Yrkesämnena lär du dig på arbetsplatser. Hos oss kan du välja mellan att läsa som lärling på Barn och fritid, Handel och administration, Hotell och turism, Naturbruk, Restaurang och livsmedel, Vård och omsorg

Göra delar av din praktik utomlands?

På Krokslättsgymnasiet jobbar vi aktivt med att bygga långsiktiga nationella likväl som internationella samarbeten. Just nu har vi ett mobilitetsprojekt där elever från Krokslättsgymnasiet får möjlighet att göra en praktikperiod utomlands. Några elever på vård- och omsorgsprogrammet hade sin praktik i Tyskland hösten 2018, nu i vår åker två elever till Island för en tre veckors praktik. Vi arbetar ständigt för att hitta ännu fler spännande och lärorika samarbeten, i Sverige eller utomlands.

Dela på:

Senast uppdaterad 2019-02-25 13.42

Är du intresserad av att läsa hos oss?
Nu har vi haft alla våra Öppna hus inför skolstart ht-19. Men du kan fortfarande skugga en elev! Boka här!

100%

av vo-eleverna
fick jobb direkt
efter examen

9

minuter
till korsvägen i
centrala Göteborg