Utbildningar

Att hålla alla dörrar öppna för framtiden är ibland det klokaste valet. Hos oss kan du välja mellan sex yrkesprogram som alla leder till en yrkesexamen och stora chanser till jobb direkt, samtidigt som du får grundläggande högskolebehörighet.

Känner du att eget företagande skulle kunna vara något för dig? Då finns det dessutom möjlighet att prova på att starta och driva ett eget UF-företag under din skoltid, oavsett vilket program du läser hos oss (självklart med stöd av din lärare).

Lärling eller skolförlagd? Du väljer.

Om du ska läsa ditt yrkesprogram som lärling eller skolförlagd beror huvudsakligen på hur mycket praktik (APL) du vill göra. När du läser en skolförlagd utbildning läser du yrkesämnena i skolan - och sedan gör du praktik för att prova på det du lärt dig (ca 15-16 veckor praktik totalt). Om du istället läser som lärling lär du dig i princip alla yrkesämnen ute i arbetslivet -och det innebär att du som läser som lärling är halva din skoltid i yrkeslivet.

Nu börjar du klockan 9 hos oss

En senare skolstart ger piggare elever som lär sig mer, och så vill vi självklart ha det hos oss (tillsammans med ett kompakt schema). Ps. När du är på praktik gäller såklart arbetsplatsens ordinarie arbetstider.

Sökbara yrkesprogram inför ht -21

Saknar du behörighet att söka ett nationellt gymnasieprogram?

Då kan något av våra introduktionsprogram passa dig.

Arrow-right

Dela på:

Senast uppdaterad