Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate

Vård- och omsorgsprogrammet

Det här är utbildningen för dig som vill arbeta med att hjälpa människor – unga som gamla, friska som sjuka. Direkt efter studenten har du en grundläggande yrkesutbildning - och ett  jobberbjudande från Mölndals stad.

Vård- och omsorgsprogrammet är möjligheternas program. Du väljer själv om du vill börja jobba direkt efter examen, eller om du ska läsa vidare till ditt drömyrke på högskola eller universitet.

Om utbildningen

De två första åren på Vård- och omsorgsprogrammet läser du och dina klasskamrater programgemensamma ämnen med stort fokus på människan, som till exempel medicin, psykologi och specialpedagogik. Ditt sista år fördjupar du dig inom någon av våra valbara yrkesutgångar; akutsjukvård, barn- och ungdomssjukvård, eller mot stödassistent.

Med din omvärld som klassrum

På vård- och omsorgsprogrammet praktiserar du ute på riktiga arbetsplatser - så kallad APL. Du som läser på Krokslättsgymnasiet gör 16 veckors APL och två veckors fältstudier. Fältstudierna innebär att du bekantar dig med en möjlig praktikplats redan innan du går ut på din riktiga APL. Under din utbildning kommer vi dessutom att erbjuda dig att åka på lärorika och utvecklande studieresor i Sverige och/eller utomlands. Genom åren har elever från Krokslättsgymnasiet bland annat besökt Uganda, Vitryssland, Österrike och Grekland.

Lär dig om framtidens vård och omsorg!

Är du nyfiken på hur ny teknik kan bidra till utveckling och förbättring av vård- och omsorgsarbetet? Då ska du läsa vår helt nya tillvalskurs IT i vård och omsorg.

Detta kan du jobba med

Direkt efter studenten kan du jobba som t.ex. undersköterska, barnsköterska eller personlig assistent. Du kan arbeta på sjukhus, vårdcentral, inom äldreomsorgen, hemsjukvården eller socialtjänsten. Du som väljer att läsa vidare kan ta sikte på yrken som ambulanssjukvårdare, sjuksköterska, sjukgymnast, osteopat, brandman – eller kanske något helt annat.

Vi har jobbgaranti!

När du avslutat din utbildning och fått din yrkesexamen från Vård- och omsorgsprogrammet erbjuder Mölndals stad dig arbete som undersköterska eller stödassistent! Anställningen är en provanställning under 6 månader och gäller under förutsättning att ingen annan person som redan är anställd i staden har företrädesrätt till tjänsten. Dessutom finns mycket goda möjligheter till feriearbete, sommarjobb och extrajobb under utbildningen.

Många av våra elever tar chansen att arbeta några år efter studenten för att sedan studera vidare. De ser det som ett sätt att få arbetslivserfarenhet, tjäna egna pengar – och samtidigt få tid att fundera på vilket yrke de vill satsa på.

Vård och omsorgscollege = kvalitetsgaranti

I år firar vi på Krokslättsgymnasiet 25-år som Vård- och omsorgsutbildare på gymnasial nivå. Som certifierade medlemmar i vård- och omsorgscollege garanterar vi dessutom att din utbildning håller riktigt hög kvalitet. Efter examen får du ett diplom som visar att du har studerat hos en certifierad utbildare.

Läs mer om VO-college på www.vo-college.se/.

Saknar du behörighet?

För dig som vill läsa Vård- och omsorgsprogrammet men riskerar  att inte bli behörig i något ämne, finns på Krokslättsgymnasiet ett fåtal utbildningsplatser. Dessa går under namnen Vård och Omsorg PRO och Vård och Omsorg YRK. Kontakta din studie- och yrkesvägledare om du vill veta mer.

Ps. Gillar du idrott och hälsa?

På Krokslättsgymnasiet finns möjlighet att välja till en personligt utformad idrottsutmaning. Kursen ger dig tillgång till extra idrottstimmar, personligt planerad träning och en pulsklocka som gör att du kan ta din fysiska form ett steg längre. Det här är kursen för dig som vill få bättre fysik och törs prova nya utmaningar och redskap för att nå just ditt mål.

Vill du veta vad våra elever tycker om oss?

Välkommen att läsa fler citat från skolans elever. Du kan också se en film där våra elever berättar om Krokslättsgymnasiet.

 KURSPLAN FÖR HT 2018

image/svg+xml symboler

Ta en titt på vår nya film om skolan!

Ange bildtext

Dela på:

Senast uppdaterad 2018-02-27 09.01

Besök oss!

Är du intresserad av att läsa hos oss?
Vi har Öppet hus vid flera tillfällen -nästa är 20/10. Du kan även skugga en elev en dag. Läs mer här!

100%

av vo-eleverna
fick jobb direkt
efter examen

9

minuter
till korsvägen i
centrala Göteborg