Vård- och omsorgsprogrammet

Vad sägs om en livsviktig utbildning som maxar dina möjligheter till jobb direkt, som gör dig behörig till högskolan – och dessutom ger dig hälso- och sjukvårdskunskaper du har nytta av hela livet ut?

På vård- och omsorgsprogrammet förbereder du dig för att gå ut i arbete för att hjälpa andra människor – unga som gamla, friska som sjuka. Välkommen till möjligheternas program för dig med hjärtat på rätt ställe!

Bred utbildning med många möjligheter

Vård- och omsorg är ett yrkesförberedande program. Efter genomförd utbildning bli du undersköterska. Utbildningens breda innehåll gör att du kan söka arbete inom räddningsmedicin, akutsjukvård, barn- och ungdomssjukvård, äldreomsorg, hemtjänst, daglig verksamhet, boendestöd, personlig assistent och inom pedagogiska yrken där vårdkompetens efterfrågas.

Arbete direkt eller läsa vidare?

Utbildningen leder till grundläggande högskolebehörighet. Många elever
arbetar inom yrket några år för att sedan studera vidare. Det är ett bra sätt att få arbetslivserfarenhet, tjäna egna pengar och samtidigt få tid att fundera på vilket yrke de vill satsa på. Våra elever har läst vidare till bland annat
ambulanssjukvårdare, sjuksköterska, sjukgymnast, brandman, osteopat,
socionom och läkare.

Lär dig från praktik i arbetslivet (APL)

Vård- och omsorgsprogrammet är ett yrkesprogram, vilket innebär att du gör praktik i arbetslivet (APL) för att prova på det du lär dig på riktigt. Samtidigt lär du dig hur det fungerar på en arbetsplats och knyter värdefulla kontakter för framtiden.

Vill du göra praktik utomlands?

Vi satsar nu återigen på att kunna erbjuda några elever delar av sin praktik i utlandet. Elever från Krokslättsgymnasiet har gjort APL bland annat på Island, i Tyskland och i Uganda.

Lärling eller skolförlagd? Du väljer.

Du som väljer att läsa utbildningen som skolförlagd gör minst 16 veckor praktik i arbetslivet. Dessutom gör du två veckor fältstudier. Läser du istället som lärling är minst halva din utbildningstid praktik.

Elever övar sina färdigheter på en vård- och omsorgsdocka

Samarbete med barnsjukhus

Vi har ett samarbete med Drottning Silvias Barnsjukhus, som innebär utökad möjlighet till APL bland barn och unga. Du får också tillfälle att fördjupa dina kunskaper om barn och ungas särskilda behov.

Jobbgaranti i Mölndals stad

När du har avslutat din utbildning och fått din yrkesexamen från Vård- och omsorgsprogrammet erbjuder Vård- och omsorgsförvaltningen i Mölndals stad dig anställning som undersköterska eller stödassistent. Du får en trygg introduktion med utvecklingsmöjligheter inom vård och omsorg.

Om du har frågor är du välkommen att kontakta rekryteringsenhet@molndal.se för mer information.

Kvalitetsgaranti

Som certifierade medlemmar i vård- och omsorgscollege garanterar vi att din utbildning håller riktigt hög kvalitet. Efter examen får du ett diplom som visar att du har studerat hos en certifierad utbildare. Läs mer om VO-college på www.vo-college.se.

Saknar du behörighet för att söka?

För dig som vill läsa Vård- och omsorgsprogrammet men riskerar att inte bli behörig i något av ämnena engelska eller matematik men att du är behörig i övrigt, finns på Krokslättsgymnasiet ett fåtal utbildningsplatser för detta. Dessa går under namnen Vård- och omsorg IMV. Kontakta din studie- och yrkesvägledare om du vill veta mer.

Film om vård- och omsorgsprogrammet

Häng med på en rundtur på skolan!

 POÄNGPLAN VO

Arrow-right
Ange bildtext

Krokslättsgymnasiet är en bra skola med suveräna lärare. Det är också en skola där ingen är ensam. Alla är med alla, vilket är superskönt. Vi hjälper varandra och alla klasser har bra sammanhållning. Helt enkelt en lugn och trivsam skola med dunderlärare.

Casper, 2021

Jag gillar mindre skolor och trivs bra på Krokslättsgymnasiet. Det är skönt att alla lärare känner igen en när man går i korridorerna. Det bästa med skolan är att elever och lärare får en riktigt nära relation.

Amanda, 2021

Dela på:

Senast uppdaterad