Försäljnings- och serviceprogrammet

Live shopping, e-handel, digital marknadsföring, influencers, sociala medier, showrooms, logistik, hållbarhet, teknikutveckling, entreprenörskap. Framtidens handel är här och nu - och du kan bli del av den!

Det här programmet hette tidigare Handels- och administrationsprogrammet.

Vill du bli både teoretiskt och praktiskt förberedd för framtidens affärsutmaningar i en värld i ständig förändring? Då är detta rätt skola och program för dig!

Vårt försäljnings- och serviceprogram genomsyras av modernt affärstänkande, kundförståelse och företagande. Du får vassa kunskaper inom försäljning, handel och service, med full koll på de senaste branschtrenderna – online och i butik.
Du får en yrkesexamen efter avslutad utbildning, samtidigt som du får högskolebehörighet på samma nivå som från t.ex. ekonomiprogrammet.

Lär dig från spännande verkliga projekt

Vi knyter ofta samman flera ämnen som du läser till spännande projekt. Gärna kopplade till riktiga företag som vill ha hjälp från skolans elever. Du lär dig om kundresan och kundbeteenden, övar på relationsbyggande och möten med kunder och leverantörer, och får träning i väntade och oväntade situationer.

Två elever fotograferar produkter till deras e-handelsstudio

Självklart behörig till högskolan

Efter utbildningen har du en yrkesexamen och kan direkt gå ut i arbete. Du kan också läsa vidare på högskola. Oavsett om du väljer att studera vidare, börja jobba eller starta företag, så får du en utbildning som efterfrågas i arbetslivet och ett stort kontaktnät inför framtiden.

Knyt kontakter under din praktik

Under din utbildning gör du praktik i arbetslivet (APL – arbetsplatsförlagt lärande). Praktiken är ett bra sätt att skaffa sig erfarenheter från den bransch som du vill jobba i. Om du gör bra ifrån dig finns det goda chanser till anställning efter gymnasiet. Du kan göra praktik i butik, på hotell, eventbolag, inom e-handel eller på något annat handels- och serviceföretag. Vet du ett företag du vill praktisera på? Vi hjälper dig kontakta företaget, förutsatt att det har koppling till din utbildning.

Bilden föreställer en öppen dator och på bildskärmen syns en ritning som en elev gjort

Lärling eller skolförlagd? Du väljer.

Du som läser försäljning och service som skolförlagd utbildning gör minst 15 veckor praktik i arbetslivet. Läser du istället som lärling är minst halva din utbildningstid praktik.

Entreprenörskap – en merit för ditt CV

År tre knyts hela din utbildning ihop i kursen Entreprenörskap. Självständigt eller med klasskamrater startar du upp, driver och avvecklar ett eget UF-företag.

Du får arbeta med allt från försäljning, praktisk marknadsföring och utställningsdesign, till ekonomisk uppföljning – och allt är på riktigt.
En utmärkt merit att ha i ditt CV för framtiden.

Detta kan du jobba med

Yrken som kan passa dig är exempelvis butikschef, säljare, digital marknadsförare, visual merchandiser, e-handelsspecialist, inköpare, logistiker och marknadsassistent.

Dina tre år på försäljning och service:

År 1 – Lär dig om din nya bransch

Vi gör intressanta studiebesök på olika företag och bjuder in en härlig blandning av föreläsare till skolan. Du får inspiration och kunskap från allt emellan influencers till e-handelsmoguler, marknadsförare och logistikspecialister. Du testar dina idéer i vår nya handelsstudio!

År 2 – Skarpa projekt åt företag

Du lära dig att driva projekt, leverera i tid och med kvalitet, samtidigt som du fortsätter knyta kontakter i branschen. Bland annat får du vara med och skapa events för aktörer som t.ex. Mölndal Galleria.

År 3 – Starta ditt eget företag

Du kan! Dina kunskaper knyts ihop i kursen Entreprenörskap där du startar upp, driver och avvecklar ett eget UF -företag. Allt du lärt dig; från försäljning, marknadsföring, utställningsdesign, till ekonomisk uppföljning kommer till nytta!

I ”Draknästet” får du dessutom presentera och få feedback på din affärsidé för en grupp representanter från näringsliv och skolledning.

Saknar du behörighet?

För dig som vill läsa försäljning och service, som riskerar att inte bli behörig i något av ämnena engelska eller matematik men är behörig i övrigt, så finns på Krokslättsgymnasiet ett fåtal utbildningsplatser för detta. Dessa går under namnen Försäljning och service IMV. Kontakta din studie- och yrkesvägledare om du vill veta mer.

FILM: Försäljnings- och serviceprogrammet


FILM: Häng med på en rundtur på skolan!

FILM: Vad innebär det att läsa som lärling?

Två av våra lärlingselever visar runt på sin APL-plats och berättar:

 POÄNGPLAN FS

Arrow-right

 Det bästa med den här skolan är att den är liten och att alla är väldigt snälla och villiga att hjälpa till, både elever och lärare! Lektionerna är superintressanta och vi lär oss massor om branschen. Det är också roligt med praktik, att få komma ut i arbetslivet på riktigt och se något annat än skolan.

Nevena, 2022

Jag valde Krokslättsgymnasiet för jag var nyfiken på den nya lärlingsutbildningen.

Det är verkligen roligt att variera skola och jobb. Man får in en fot i vuxenlivet.

Elin, 2021

Dela på:

Senast uppdaterad